Μιχελαράκης: Δεν θα κλείσουν τα καταστήματα καφέ εστίασης την Πέμπτη στην Ιεράπετρα

12:26 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Τετ, 01/26/2020
Image: Μιχελαράκης: Δεν θα κλείσουν τα καταστήματα καφέ εστίασης την Πέμπτη στην Ιεράπετρα

Με πανελλαδικές κινητοποιήσεις θα διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης του κλάδου δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ - εστίασης Ιεράπετρας

Μπορεί σε άλλες περιοχές της Κρήτης οι καταστηματάρχες καφέ εστίασης να αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους αύριο Πέμπτη ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού στο νησί, ωστόσο όμως ο Σύλλογος Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας αποφάσισε διαφορετικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης σε κάποιες περιοχές έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα επειδή δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω κορωνοϊού. Ως μέσω διαμαρτυρίας επέλεξαν το κλείσιμο των καταστημάτων αύριο Πέμπτη. Ο Σύλλογος της Ιεράπετρας εκτιμά ότι θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο κλάδος έχει πληγεί σοβαρά και θα πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης. Αποφάσισαν λοιπόν να κρατήσουν τα μαγαζιά ανοιχτά.

Σε συνεργασία δε με άλλους συλλόγους ανά την Ελλάδα προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα. Tέλος, ο κ. Μιχελαράκης είπε ότι η κίνηση στην Ιεράπετρα είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο σαφώς πολύ μειωμένη όμως συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια. Kατέληξε λέγοντας ότι αύριο θα παραβρεθούν στη σύσκεψη που θα γίνει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου υπό τον Υπουργό κ. Θεοχάρη.