Μιχελαράκης: Άλλαξαν οι συνήθειες των Γεραπετριτών - Άνθρωπος δεν κυκλοφορεί

12:24 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Δευ, 21/24/2022
Image: Μιχελαράκης: Άλλαξαν οι συνήθειες των Γεραπετριτών - Άνθρωπος δεν κυκλοφορεί

Ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για ανατιμήσεις και κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο

Δύσκολες μέρες συνεχίζει να περνά ο κλάδος της εστίασης θέτοντας σε κίνδυνο αρκετές επιχειρήσεις ως προς τη βιωσιμότητά τους. Τα τελευταία μέτρα στήριξη που ανακοινώθηκαν δεν ικανοποιούν γιατί δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν τα αυξημένα έξοδα λόγω των ανατιμήσεων. Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα νέα μέτρα, τις επιστρεπτέες προκαταβολές , τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό κλπ. Τονίζοντας στη συνέχεια ότι οι αυξήσεις που παρατηρεί κανείς τελευταία, είναι ένα αναγκαίο κακό για τις επιχειρήσεις εάν θέλουν να επιβιώσουν. Με τα καύσιμα στα ύψη, τους λογαριασμούς ρεύματος να είναι διπλάσιοι και αυτό είναι ένα μεγάλο αγκάθι, τις αυξημένες τιμές στα προϊόντα που και οι ίδιοι προμηθεύονται ακόμη και στο μπουκαλάκι το νερό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν μπορούν να μην προσαρμοστούν. Από την άλλη ο κόσμος επηρεασμένος από τα μέτρα για την πανδημία, από τις αυξήσεις που σίγουρα επηρεάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ανατιμήσεις κλπ , παραμένει στο σπίτι του, δεν βγαίνει και αυτό είναι ορατό εάν κάποιος κάνει μια βόλτα το βράδυ στην πόλη, είπε ο κ. Μιχελαράκης.

Προσθέτοντας ότι την Τετάρτη θα συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση που θα γίνει στη Βαϊνιά στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου από την Minoan energy αναφορικά με την ενεργειακή κοινότητα ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εξασφάλισης καλύτερων δεδομένων ως προς την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Τέλος σε ότι αφορά στις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας είπε ότι η ημερομηνία της αναστολής που έχει δοθεί λήγει στις 31 Μαρτίου ωστόσο εάν χρειαστεί θα καταθέσουν νέο αίτημα για μια ακόμη παράταση. Σε επικοινωνία πάντως που είχαν με την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Μαρία Κοζυράκη τους μετέφερε ότι από τη στιγμή που τμήμα του παραλιακού πεζόδρομου έχει περάσει πλέον στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας, έχει πέσει η βαθμολογία ως προς την προτεραιότητα κατεδάφισης και εκτιμάται ότι αυτές θα αργήσουν πολύ και δεν θα γίνουν εν μέσω τουριστικής περιόδου. Παρακολουθούν σε κάθε περίπτωση τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, σημείωσε ο πρόεδρος .