Μετεολάτρες: Ηλιόλουστος και ζεστός ο καιρός μέχρι την Πέμπτη- Δροσίζει λίγο το Σαββατοκύριακο

9:20 π.μ. - Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
09:07 π.μ. - Δευ, 22/20/2024
Image: Μετεολάτρες: Ηλιόλουστος και ζεστός ο καιρός μέχρι την Πέμπτη- Δροσίζει λίγο το Σαββατοκύριακο

Τι είπε ο Γ. Αϊβαλιωτάκης για την τάση του καιρού του Αυγούστου

Συνεχίζεται η ζέστη μέχρι και την Τετάρτη, από την Πέμπτη αρχίζει σταδιακά να δροσίζει λίγο ο καιρός σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 22/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι εντάσεως 1 με 3 μποφόρ τις πρωινές ώρες που θα μεταβληθούν σε βόρειους τις βραδινές ώρες. Το πρωί και το απόγευμα ίσως υπάρξουν κάποιες στιγμές άπνοιας. Η υγρασία θα είναι 45-65%.

Την Τρίτη 23/7 θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ξανά νότιοι τις πρωινές ώρες και βόρειοι τις βραδινές εντάσεως 1 με 2 μποφόρ. Το πρωί και το απόγευμα ίσως έχουμε ξανά άπνοια. Η υγρασία θα είναι 40-60%.

Η Τετάρτη 24/7 θα είναι ηλιόλουστη με την θερμοκρασία να φτάνει στους 33 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και τους 27 η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ίσως 3 με 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα είναι 40-60%.

Την Πέμπτη 25/7 ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και ίσως νότιοι κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές 3 με 4 μποφόρ κατά τόπους.

Την Παρασκευή 26/7 θα έχουμε ξανά εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης σε μέτρια επίπεδα.

Σε μία πιο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι έως και τις πέντε πρώτες μέρες του Αυγούστου η θερμοκρασία φαίνεται να σταθεροποιείται στους 26 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 33 βαθμούς κελσίου η μέγιστη. Το Σαββατοκύριακο 27 και 28/7 φαίνεται να έχουμε μικρή ενίσχυση του μελτεμιού με ένταση 4 με 5 μποφόρ και ριπές στα 6 μποφόρ κατά τόπους. Στις αρχές του Αυγούστου η ένταση των ανέμων θα μειωθεί και στις 4-5/8 φαίνεται να έχουμε ξανά μικρή ενίσχυση που δεν θα ξεπεράσει τα 3 με 4 μποφόρ. Σε γενικές γραμμές, ο Αύγουστος φαίνεται να είναι αρκετά θερμός, στα ίδια περίπου επίπεδα με τον Ιούλιο με θερμοκρασίες που μπορεί να είναι λίγο πιο ανεβασμένες κάποιες μέρες. Ωστόσο, η πιθανότητα να έχουμε καύσωνα φαίνεται να είναι πολύ μικρή καθώς θα υπάρχει το μελτέμι το οποίο θα βοηθήσει στο να μην ξεφύγει η κατάσταση θερμοκρασιακά.

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)