Με self test και διπλή μάσκα ανοίγουν τα γυμναστήρια την ερχόμενη Δευτέρα

5:09 μ.μ. - Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021
05:05 μ.μ. - Παρ, 28/09/2021
Image: Με self test και διπλή μάσκα ανοίγουν τα γυμναστήρια την ερχόμενη Δευτέρα

Τι θα αλλάξει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και λαϊκές

Tα πρωτοκολλά που θα ισχύσουν για τα γυμναστήρια είναι 1 self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το skai.gr, θα ισχύουν οι αποστάσεις και τα μετρά υγιεινής. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά και ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων.

Παράλληλα, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει ότι στο λιανεμπόριο θα επιτρέπεται 1 ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο και ότι από 15 Ιουνίου καταργείται το 50% στις λαϊκές αγορές. Επίσης, στις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη μίλησε και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο DEBATER, ο οποίος μεταξύ άλλων για τη μουσική στην εστίαση είπε πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σαφής απόφαση, αλλά προσανατολίζονται από τις 15 Ιουνίου και φυσικά πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτραπεί η μουσική όπως και να ανοίξουν κάποιες σχολές χορού.