Με πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή και πολλή υγρασία θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα

10:57 π.μ. - Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024
10:09 π.μ. - Δευ, 16/57/2024
Image: Με πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή και πολλή υγρασία θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 16/9 θα έχουμε ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες με νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι προς το απόγευμα και ίσως δώσουν ασθενή βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη έως 27 βαθμούς κελσίου η μέγιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες εντάσεως 1 με 3 μποφόρ και ριπές 4 με 5 μποφόρ κατά τόπους. Το βράδυ οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειους με πολύ χαμηλή ένταση, ίσως και άπνοια. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-70%.

Την Τρίτη 17/9 θα έχουμε ξανά ηλιοφάνεια με συννεφιές που θα πυκνώσουν το απόγευμα και ίσως δώσουν ασθενή βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ ωστόσο το βράδυ θα μεταβληθούν ξανά σε βόρειους και θα έχουμε άπνοια. Η υγρασία θα είναι από 55-80%.

Η Τετάρτη 18/9 θα έχει πιο αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και παροδικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ξανά από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ κατά τόπους. Το βράδυ θα έχουμε ξανά βόρειο άνεμο και άπνοια. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Τέλος, την Πέμπτη 19/9 θα έχουμε ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Τις πρώτες πρωινές ώρες φαίνεται να υπάρχει μικρή πιθανότητα πολύ γρήγορης καταιγίδας με ελάχιστα χιλιοστά βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις το πρωί, νοτιοδυτικές το μεσημέρι και ξανά βόρειες το βράδυ με ένταση 1 έως 2 μποφόρ και ριπές των 3 με 4 μποφόρ κατά τόπους, τις απογευματινές ώρες. Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-75%.

Όσων αφορά την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι αν και αυτή την εβδομάδα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 27 βαθμούς κελσίου, περίπου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις 24&25/9 η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή άνοδο με την μέγιστη να φτάνει τους 28 με 29 βαθμούς κελσίου και την ελάχιστη να είναι στους 23 με 24. Επίσης, στις 22/9 φαίνεται να έχουμε μπόρα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι για την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να είναι μεταβλητοί βόρειοι και νότιοι με ένταση από 1 έως 3 και ίσως 4 μποφόρ. Πριν το τέλος του μήνα φαίνεται να έχουμε σημαντική αλλαγή με ενισχυμένους βοριάδες εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Τέλος, ο Οκτώβριος φαίνεται ότι θα μας υποδεχτεί με βόρειους ανέμους μέτριας έντασης.

   Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)