Μαθητές έχασαν τη χρονιά τους γιατί οι γονείς τους αρνούνται τα self test - Οι δύο από αυτούς «χάθηκαν»

8:18 π.μ. - Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021
08:11 π.μ. - Παρ, 12/18/2021
Image: Μαθητές έχασαν τη χρονιά τους γιατί οι γονείς τους αρνούνται τα self test - Οι δύο από αυτούς «χάθηκαν»

Μαθητές χάνουν τη σχολική χρονιά επειδή οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και δη τα self test

Οι αντιδράσεις που σημειώνονται από γονείς για τη διενέργεια self test στα παιδιά τους - αλλά ακόμη και για τη χρήση μάσκας - στερούν από μαθήτες ακόμη και ολόκληρη τη σχολική χρόνια, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που δεν επιστρέφουν ξανά, καταγγέλλει ο καθηγητής Πρόδρος Φωτακίδης.

Τρεις μαθητές έχασαν την περσινή χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test δήλωσε συγκεκριμένα ο καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, ενώ, όπως υπογράμμισε, φέτος οι δυο από τους τρεις μαθητές, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν στο σχολείο.

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το λοκντάουν δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του».

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ένας από τους γονείς ήταν από εκείνους που αμφισβητούν τα self test, καθώς πιστεύει πως είναι επικίνδυνα και δεν προσφέρουν προστασία.

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

«Μιλήσαμε σα σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο», σημείωσε ο καθηγητής.

Ο Πρόδρομος Φωτακίδης υπενθύμισε, τέλος, ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική, καθώς υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου: «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα», ξεκαθάρισε.

Γονείς δεν στέλνουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν δέχονται τη μάσκα και τα self test

Την ίδια ώρα, όπως έγινε χθες γνωστό, τα 4 παιδιά οικογένειας από τις Σέρρες δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους, καθώς οι γονείς τους αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά σε self test, αλλά και να χρησιμοποιήσουν μάσκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς ούτε πέρυσι, όταν άνοιξαν και πάλι στα σχολεία, έστελναν τα παιδιά τους για μάθημα.

Οι διευθυντές των σχολείων ευθύς εξ αρχής ενημέρωσαν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών.

dikaiologitika.gr