Λασίθι: Κινητοποίηση συνταξιούχων την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στον Άγιο Νικόλαο

12:17 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023
12:11 μ.μ. - Παρ, 17/17/2023
Image: Λασίθι: Κινητοποίηση συνταξιούχων την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στον Άγιο Νικόλαο

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου - Τα αιτήματά τους

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου καλεί τους συνταξιούχους να παρευρεθούν στην Παλασιθιώτικη Συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων του Λασιθίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κ. Πλατεία Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 10:00 π.μ. 

Για να εντείνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που παλεύει για το δίκιο και τη λευτεριά του απέναντι στην Ισραηλινή κατοχή, απέναντι και σε όλους όσους με τις πλάτες τους στηρίζουν το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά και τους υπερασπιστές της ισραηλινής κατοχής, όπως η ελληνική κυβέρνηση.

Για να σταματήσουμε την εξελισσόμενη επίθεση στα νοσοκομεία της Κρήτης για την υγεία του λαού μας. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγουμένου διαστήματος, από τους μαχόμενους υγειονομικούς και το λαό της Κρήτης, ήταν η πρώτη δυναμική απάντηση στη κυβέρνηση και σε όλους όσους επιδιώκουν την σχεδιασμένη απαξίωση των δομών Υγείας, για να τις ρίξουν στα χέρια των εμπόρων της υγείας και οι εργαζόμενοι να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους.

Παράλληλα να δυναμώσουμε την πάλη μας απέναντι στην επίθεση κυβέρνησής και επιχειρηματικών ομίλων στο λαϊκό εισόδημα, στα δικαιώματα μας. Η ακρίβεια, οι συντάξεις που καλύπτουν 10 - 15 μέρες του μήνα, τα εργατικά ατυχήματα, η εντατικοποίηση και οι ατέλειωτες υπερωρίες, τα funds και οι τραπεζίτες που αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια, δεν μπορούν να είναι η «κανονικότητα» της εποχής μας. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε πολύ καλύτερα, με αξιοπρέπεια, με καλυμμένες τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας.

Για να απαντήσουμε στην κοροϊδία και την ασυνέπεια της κυβέρνησης γιατις «αυξήσεις» που προπαγανδίζει,μετά από δεκατρία χρόνια περικοπών των συντάξεων, των δώρων, του ΕΚΑΣ, των εφάπαξ ως βελτίωσης της θέσης μας και προβάλλουμε στο ακέραιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, που μένουν ανικανοποίητες.Η άσχημη κατάσταση των συνταξιούχων με πολλά προβλήματα και δυσμενείς εξελίξεις για την ζωή μας εξακολουθούν. Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματα μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι  

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα βρεθούμε και πάλι στον ιερό δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται  στην δράση μας. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας, να απαντήσουμε στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή - αντισυνταξιουχική πολιτική. 

Άγιος Νικόλαος 17/11/2023

φωτο αρχείου