Κυριακή 24 Μαΐου συγκέντρωση ενάντια στον φασισμό και ρατσισμό στην Ιεράπετρα

11:56 π.μ. - Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Παρ, 22/56/2020
Image: Κυριακή 24 Μαΐου συγκέντρωση ενάντια στον φασισμό και ρατσισμό στην Ιεράπετρα

Στις 11.00 το πρωί στην πλατεία απέναντι από το 2ο Δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας

ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Με αφορμή την παγκρήτια εθνικιστική-"πατριωτική" συγκέντρωση που έχει ανακοινωθεί την Κυριακή στην πόλη μας θεωρούμε χρέος μας να υψώσουμε μια φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει το ευρύτερο κύμα νεοφασισμού που έχει εμφανιστεί στην Κρήτη (Σούδα, Ηράκλειο). Η Ιεράπετρα είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία αγώνων που έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην προσφυγιά και την αποστροφή της στα φασιστικά μορφώματα που επιχείρησαν να ριζώσουν στην περιοχή μας. Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και τώρα που η νέα φουρνιά ακροδεξιών, νεοναζί και φασιστών εκμεταλλευόμενη την τουρκική προκλητικότητα και το πρόβλημα της προσφυγιάς επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο, να σπείρει το μίσος προς τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους της γης και εν τέλη να υπηρετήσει την αστική εξουσία κρύβοντας τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα της χώρας και τους υπεύθυνους γι αυτά.

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που καταφέρνουν να φτάνουν στη χώρα μας διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Είναι οι δυτικές υπερδυνάμεις (ΗΠΑ, ΕΕ) που με τις επεμβάσεις τους στη Μ. Ανατολή και την Αφρική και τη σύγκρουσή τους με τους γίγαντες της Ανατολής (Κίνα, Ρωσία) σπέρνουν πολέμους, στραγγαλίζουν οικονομικά, καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τις χώρες τους. Είναι οι ίδιοι που, στη συνέχεια, αρνούνται τη φιλοξενία την θυμάτων τους και επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε φυλακή ανθρώπινων ψυχών και τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας σε «ναρκοπέδιο» ενάντια στους εξαθλιωμένους.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι, επίσης, οι επιλογές και η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων -τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ- που αποδέχονται το ρόλο του δεσμοφύλακα στοιβάζοντας ανθρώπους που δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης ή επαναπροωθώντας τους στην πείνα και το θάνατο. Ενθαρρύνουν και σιγοντάρουν τις δράσεις κάθε είδους ακροδεξιάς - φασιστικής ομάδας με πρόσχημα το Μακεδονικό, το προσφυγικό, τον τουρκικό επεκτατισμό. Την ίδια στιγμή συνεργάζονται με τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα της περιοχής (Αίγυπτο, Ισραήλ) και μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική βάση με τις πιο ατιμωτικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα.

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο μετανάστης. Δεν είναι αυτός που απειλεί το βιοτικό μας επίπεδο, το μέλλον των παιδιών μας ή την ιστορία μας. Τα μνημόνια, την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας δεν τα προκάλεσαν οι μετανάστες αλλά οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοκαρχαρίες και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Αυτοί μας έχουν καταδικάσει -εργαζόμενους και νεολαία- σε μόνιμη σκλαβιά, φτώχεια, εργασιακή εξαθλίωση, ανεργία, μετανάστευση. Τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που πρέπει να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε είναι τα νέα αντεργατικά μέτρα που ήρθαν με πρόσχημα τον κοροναϊό για να μείνουν και προαναγγέλλουν ένα εργασιακό μεσαίωνα∙ είναι τα νέα μέτρα καταστολής και απαγόρευσης οποιασδήποτε αντίδρασης (και πάλι μα δικαιολογία την υγειονομική κρίση)∙ είναι το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο∙ είναι η νέα λαίλαπα απολύσεων και ανεργίας, η νέα οικονομική κρίση που έρχεται να μας αποτελειώσει∙ είναι ο πόλεμος που πλησιάζει απειλητικά. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας -όπως έχουμε ξανακάνει- την αλληλεγγύη και ενότητα με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ, 11πμ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ