ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 | Ο καταξιωμένος κλασσικός κιθαρίστας Δημήτρης Κοτρωνάκης για δύο συναυλίες στην Ιεράπετρα και στο Μύρτος

12:45 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
12:07 μ.μ. - Δευ, 15/45/2024
Image: ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 | Ο καταξιωμένος κλασσικός κιθαρίστας Δημήτρης Κοτρωνάκης για δύο συναυλίες στην Ιεράπετρα και στο Μύρτος

17 & 18 Ιουλίου - Είσοδος ελεύθερη

Ο καταξιωμένος κλασσικός κιθαρίστας Δημήτρης Κοτρωνάκης θα δώσει δύο συναυλίες 17-18 Ιουλίου στην Ιεράπετρα και στο Μύρτος. Οι σόλο ερμηνείες του σε έργα των Μπαχ, Σοπέν και Αλμπένιζ καθώς και σύγχρονων Ευρωπαίων & Ελλήνων συνθετών θα προσφέρουν μια μαγική βραδιά στα προαύλια του Μιτροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα και του Αγίου Αντωνίου στο Μύρτος. Η μουσική του ευαισθησία και η τεχνική του δεξιοτεχνία ενθουσιάζουν το διεθνές κοινό εδώ και χρόνια και αυτή θα είναι η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση στην Κρήτη.

Ο κ. Κοτρωνάκης έχει διακριθεί πολλές φορές σε διαγωνισμούς κιθάρας σε Ελλάδα, Ισπανία, Ρουμανία και ΗΠΑ. Έχει ηχογραφήσει εννέα άλμπουμ με έργα για σόλο κιθάρα, μουσική δωματίου και κονσέρτα για κιθάρα και ορχήστρα, κυρίως για την EMI Classics, την Clear Note και την Soundset Records. Έχει κάνει πολλά ρεσιτάλ στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες στην Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Επιπρόσθετα διδάσκει κιθάρα στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών και στο Παναρμονικό Ωδείο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην ιστορία της κιθάρας και της ελληνικής έντεχνης μουσικής.

Ο Dr. Albert Kunze έγραψε στο περιοδικό Soundboard για τον Δημήτρη: "Ο Κοτρωνάκης καθιερώνεται αμέσως ως ερμηνευτής με απεριόριστες τεχνικές και στυλιστικές δυνατότητες. Ακούγεται σαν το ανθρώπινο κουιντέτο του Hot Club of Paris. «Μια πολύ εντυπωσιακή ερμηνεία... Ο Κοτρωνάκης μπορεί πραγματικά να πετάξει με την κιθάρα».

Οι συναυλίες είναι:

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:30 Ιεράπετρα: προαύλιο Αγίου Γεωργίου

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21:30 Μύρτος : προαύλιο Άγίου Αντωνίου

Τα Κονσέρτα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κύρβεια-2024» του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με τη Πολιτιστική Επιτροπή του Μύρτου και την ευγενική χορηγία της οικογένειας Βαγγέλη Φραγκιαδάκη.

hxonews

-

hxonews