Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για φωτιές - Εκτελούσαν θερμές εργασίες

9:09 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023
09:07 π.μ. - Παρ, 21/09/2023
Image: Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για φωτιές - Εκτελούσαν θερμές εργασίες

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια

Για ακόμα μία φορά η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς, όπως επεσήμανε χθες σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη 20 Ιουλίου, έγιναν τρεις συλλήψεις ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία.

Στις συλλήψεις αυτές αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός κατά την ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στην ηπειρωτική χώρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών και καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έλαβαν διαστάσεις και γι’ αυτό και εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα.

Ομοίως, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε Λακωνία και Ρόδο.

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν ριχτεί επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 110 άτομα, που συνδράμουν στην πυρόσβεση, καθώς και 14 προωθητές Γαιών και μηχανήματα έργου με τους χειριστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο πεδίο των επιχειρήσεων. Το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει 6 πλοιάρια που περιπολούν σε θαλάσσιες περιοχές, όπου υπάρχουν πυρκαγιές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει 120 οχήματα με 292 στελέχη για την διευκόλυνση τόσο των εκκενώσεων και της φύλαξης των περιουσιών, όσο και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη 3 συλλήψεις ανδρών, που εκτελούσαν θερμές εργασίες, από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές, στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιωνιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία.

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνδυασμό ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πολλές φορές μας υπερβαίνουν. Και αύριο αναμένουμε εξίσου ακραίες συνθήκες. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια. Για ακόμη μια φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σας ευχαριστώ».