Κορωνοϊός: Ψήφισμα στήριξης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας που έγινε δια περιφοράς

9:04 π.μ. - Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Τετ, 01/04/2020
Image: Κορωνοϊός: Ψήφισμα στήριξης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας που έγινε δια περιφοράς

Ο Ν. Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8 για τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα επί των παρόντων

Η μεγάλη ζημιά στον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας λόγω των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού απασχόλησε την δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παπαδάκης Νεκτάριος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πρωτογενή τομέα είπε ότι από τη συνεδρίαση προέκυψε ένα ψήφισμα που θα σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα συναρμόδια υπουργεία ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα επί των παρόντων. 

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με άμεση αποζημίωση των παραγωγών, ενιαία μείωση των συντελεστών στο ΦΠΑ στο 13 % , εξασφάλιση βιωσιμότητας των καλλιεργειών, θεσμοθέτηση ελάχιστης τιμής δημοπράτησης , 75 μέρες πίσω για επιταγές, πάγωμα δάνειων , φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε στη συνέχεια ότι μέσα από όλο αυτό το πρωτόγνωρο που ζούμε εκείνο που βέβαια προέχει είναι η υγεία. Από εκεί και πέρα έρχεται να αναδειχθεί η αναγκαιότητα οι αγρότες να λειτουργήσουν συλλογικά, να δημιουργήσουν και να ενταχθούν σε ομάδες παραγωγών ώστε με καλύτερη οργάνωση να προχωρήσουν την επόμενη μέρα.