Κορωνοϊος-Ανδρεαδάκης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός μετακίνησης γιατρών μεταξύ των νοσοκομείων του Λασιθίου

10:55 π.μ. - Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
10:12 π.μ. - Πέμ, 03/55/2020
Image: Κορωνοϊος-Ανδρεαδάκης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός μετακίνησης γιατρών μεταξύ των  νοσοκομείων του Λασιθίου

Αυξήθηκαν τα κρεβάτια στην Covid - ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου

Η εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στο νομό Λασιθίου είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα χωρίς καταγεγραμμένα κρούσματα τις τελευταίες 5 ημέρες. Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται ένας ασθενής στη μονάδα covid και ένας διασωληνωμένος στην ΜΕΘ. Επίσης στη Νεάπολη είχαμε έναν ασθενή με ελαφρά συμπτώματα. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού δεν υπάρχουν ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείου του νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκης. Σε κάθε περίπτωση , προσθέτει, είμαστε προετοιμασμένοι γιατί βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος. Βλέπουμε τα στοιχεία όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στους άλλους νομούς της Κρήτης. Στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης τυχόν αυξημένων περιστατικών, δεδομένου ότι η Κρήτη δέχεται περιστατικά και από την νησιωτική Ελλάδα, έγιναν μεταβολές στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ώστε να εξασφαλιστούν παραπάνω κρεβάτια covid. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν 9 κρεβάτια εκ των οποίων τα 6 ήταν στη γενική μονάδα και τα τρία για Covid - ΜΕΘ. Τώρα μετατράπηκε η γενική μονάδα με τα 6 κρεβάτια σε covid - ΜΕΘ και τα άλλα τρία κρεβάτια θα χρησιμοποιούνται στη ΜΕΘ.

Ως προς το προσωπικό υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν θητεύσει σε ΜΕΘ και έχουν μεταφερθεί και εργάζονται τώρα σε άλλα τμήματα. Εάν και εφόσον λοιπόν χρειαστεί, το προσωπικό αυτό θα αξιοποιηθεί κατάλληλα. Τώρα ως προς τους γιατρούς δεν υπάρχει σχεδιασμός ή προγραμματισμός για μετακίνηση από ένα νοσοκομείο σε άλλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει μια ευελιξία ώστε να καλύπτονται κάθε φορά οι ανάγκες γιατί διαφορετική διαχείριση γίνεται εάν έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και διαφορετική εάν κάποιος ασθενής είναι πιθανό κρούσμα. Πάντα λαμβανομένου υπόψη όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η αξιοποίηση ιδιωτικών ιατρών είναι δυνατή και κάθε νοσοκομείο μπορεί να συνεργαστεί με συγκεκριμένο αριθμό γιατρών. Σχετικά με το εμβόλιο θα υπάρχει αύριο συζήτηση με την 7η ΥΠΕ για το πως θα γίνει η διαχείριση του εμβολιασμού, ανέφερε ο κ. Διοικητής.

Κλείνοντας ο κ. Ανδρεαδάκης κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα, μάσκες, τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, και να προσέχει ώστε ο νομός να συνεχίσει να είναι σε ένα καλό επίπεδο.