Κλοπή στη Σπιναλόγκα με λεία πάνω από 50.000 ευρώ

7:16 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018
07:08 μ.μ. - Δευ, 27/16/2018
Image: Κλοπή στη Σπιναλόγκα με λεία πάνω από 50.000 ευρώ

Με κινηματογραφικό τρόπο έκλεψαν τις εισπράξεις από τον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι δράστες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η λεία της κλοπής ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, ενώ ερωτήματα δημιουργούνται για τη φύλαξη του χώρου.
 
Η κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, όταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού πήγαν στο νησί και διαπίστωσαν πως είχε γίνει διάρρηξη στον χώρο όπου φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο.
 
Οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν καλά το σημείο που θα χτυπήσουν αλλά και ότι ο χώρος δίπλα στα εκδοτήρια δεν φυλάσσεται επαρκώς, ενώ δεν υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας αφού στο νησί δεν υπάρχει μόνιμη παροχή ρεύματος.  
 
Η Σπιναλόγκα είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης μετά την Κνωσό και τις περιόδους αιχμής οι επισκέπτες φτάνουν μέχρι και τους 4.000 ημερησίως ενώ το εισιτήριο που καταβάλλεται είναι 8 ευρώ.  
 
Την ώρα της κλοπής εκτιμάται πως στο χρηματοκιβώτιο βρίσκονταν οι εισπράξεις της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής.
 
Ασφαλώς το χρονικό σημείο της κλοπής δεν είναι τυχαίο. Όπως αναφέρουν πηγές από το Λασίθι, οι εισπράξεις μεταφέρονται στην τράπεζα αλλά αυτό γίνεται όταν η τράπεζα είναι ανοιχτή. Συνεπώς οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου επρόκειτο να μεταφερθούν το πρωί της Δευτέρας, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι δράστες.
 
Ερώτημα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν στο νησί οι δράστες καθώς υπάρχει πρόσβαση μόνο διά θαλάσσης ενώ φαίνεται πως είχαν μαζί τους και βαριά εργαλεία (πιθανώς και γεννήτρια) αφού το χρηματοκιβώτιο είχε κοπεί με τροχό.  
 
 
efsyn.gr