Καιρός: Ανοιξιάτικες συνθήκες σήμερα στην Κρήτη - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

8:34 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
08:05 π.μ. - Πέμ, 12/34/2022
Image: Καιρός: Ανοιξιάτικες συνθήκες σήμερα στην Κρήτη - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου - Αναλυτικός πίνακας – Η πρόγνωση για την Πέμπτη, 12 Μαΐου στην Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Πέμπτη, 12 Μαΐου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το Σάββατο 14 Μαΐου οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε 7 μεγάλες πόλεις της χώρας έως το Σάββατο 14 Μαΐου.

hxonews

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη, στο Ηράκλειο θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

hxonews

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στα Χανιά, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια με διαστήματα αραιών νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στον Άγιο Νικόλαο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στο Ρέθυμνο μέχρι νωρίς το απόγευμα, ακολούθως τα σύννεφα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, στη νότια χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προοπτική για Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

neakriti.gr