Ιεράπετρα: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του 6ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας

11:51 π.μ. - Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024
11:09 π.μ. - Τρί, 03/51/2024
Image: Ιεράπετρα: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του 6ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας

Δείτε περισσότερα :

 Τη Δευτέρα 2/9 ξεκίνησε η Β φάση του 6ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας, οργανωμένου από το Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας. Σε αυτή τη δεύτερη φάση του υλοποιούνται 4 τμήματα, επιπέδου Α1, Α2, Β2 και Γ1 στα οποία διδάσκουν οι φιλόλογοι Ρένα Αχλάτη, Μαρία Φραγκούλη, Ελένη Παϊσανίδη και Μανώλης Πετάσης, όλοι τους καθηγητές με πιστοποίηση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και με εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης. 20 αλλοδαποί μαθητές από 13 διαφορετικές χώρες απαρτίζουν τις τέσσερις τάξεις, οι περισσότεροι από αυτούς έχοντας ταξιδέψει από το εξωτερικό ειδικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων και οι υπόλοιποι έχοντας κατοικία στην περιοχή μας για μόνιμη ή κατά περιόδους διαμονή.  

hxonews

    Η πρώτη μέρα περιλάμβανε το καλωσόρισμα, τη γνωριμία και το πρώτο τετράωρο μάθημα ελληνικών. Μετά το πέρας των μαθημάτων ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα με την παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών σε γνωστή ταβέρνα της πόλης και το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη και στα αξιοθέατα της με κατάληξη στο βενετσιάνικο κάστρο, τον Καλέ, όπου μαθητές και συνοδοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση για την ένταξη της Ιεράπετρας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων. 

   Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις σύγχρονες αίθουσες του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα την περίοδο από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου 2024. 

Το πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει 40 ώρες διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας, 4 ωριαία μαθήματα κρητικών χορών, εξορμήσεις στη φύση της περιοχής, επισκέψεις και βιωματικά μαθήματα με οικοτέχνες της περιοχής μας, επισκέψεις σε μουσεία, μοναστήρια και οινοποιείο και φυσικά, ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατά της.