Ηλικιωμένη έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ - Δεν αποσύρει τη μήνυση η αλυσίδα

11:42 π.μ. - Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022
11:02 π.μ. - Πέμ, 17/42/2022
Image: Ηλικιωμένη έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ - Δεν αποσύρει τη μήνυση η αλυσίδα

Γείτονες και πολίτες ζήτησαν να πληρώσουν για τη γιαγιά αλλά η αλυσίδα επιμένει πως «η πολιτική της είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις»

Βαθιά ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στην απελπισία της έκλεψε κάποια προϊόντα, τοποθετώντας τα μέσα στην τσάντα της από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη.

Ο προϊστάμενος του καταστήματος όταν εντόπισε τη γιαγιά παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, για 30 ευρώ κρέας και τυρί, ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ του open, oι αστυνομικοί προσήγαγαν την περίπου 70 ετών γυναίκα, η οποία εξήγησε ότι όλο αυτό έγινε από φτώχια, «δεν έχω χρήματα, έχω ένα στεγαστικό και μία σύνταξη το οποίο πληρώνω για να μην μου πάρουν το σπίτι» φέρεται να είπε.

Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, αλλά σύμφωνα με το open,η πίεση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήταν μεγάλη για να εκκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας.

Επίσης, οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση αυτή με την αλυσίδα να απαντά πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο Open και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Η γιαγιά είναι μία κουλούρα σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο».

avgi.gr