Η παράταξη Πανταζή ζητά από προέδρους ΤΚ να εκφράσουν άποψη για τα αιολικά πάρκα

7:32 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020
07:06 π.μ. - Τετ, 17/32/2020
Image: Η παράταξη Πανταζή ζητά από προέδρους ΤΚ να εκφράσουν άποψη για τα αιολικά πάρκα

Έκφραση άποψης για την εγκατάσταση αιολικών και πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε κοινότητες του δήμου Ιεράπετρας

Προς:Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων δήμου Ιεράπετρας                                                                     

 -  Προέδρο Κοινότητας Ιεράπετρας                                                                     

-  Προέδρο Τ.Κ. Ανατολής                                                                      

- Προέδρο Τ.Κ. Καλαμαύκας                                                                      

- Προέδρο Τ.Κ. Μαλλών                                                                      

- Προέδρο Τ.Κ. Παχείας Άμμου                                                                     

 -  Προέδρο Τ.Κ. Καβουσίου

ΘΕΜΑ: Έκφραση άποψης για την εγκατάσταση αιολικών και πάρκων Ανανεώσιμων  Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε κοινότητες του δήμου Ιεράπετρας.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Χωριού, για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην θέση Σμαιλόγγοσι δημιούργησαν ένα φορτισμένο κλήμα μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου, της δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων της κοινότητας του Κάτω Χωριού.

Προκειμένου να αποφευχθούν στο κοντινό μέλλον ανάλογες καταστάσεις, πρέπει τα τοπικά συμβούλια να προετοιμαστούν, να ενημερωθούν και  να εκφράσουν την άποψη τους για τις αντίστοιχες επενδύσεις στην περιοχή τους.

Μετά την παραπάνω διαπίστωση και με δεδομένο ότι στις κοινότητες σας έχουν χωροθετηθεί και οδεύουν προς αδειοδότηση πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής  Ενέργειας, (ΡΑΕ) καλείσθε με την παρούσα επιστολή όπως εκφράσετε  την άποψη σας για τις παραπάνω εγκαταστάσεις εντός  των ορίων της κοινότητας σας.

Για την έκδοση της απόφασης που θα λάβει το κάθε τοπικό συμβούλιο  θα πρέπει να ληφθούν υπόψη  των μελών, αρκετοί παράμετροι που θα επιφέρουν σημαντικές και πολυεπίπεδες  αλλαγές  μετά την εγκατάσταση των ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή της κάθε κοινότητας.

Οι παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη  έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση που πρέπει να έχει κάθε κοινότητα  δεδομένου  ότι ΑΠΕ  τουρισμός, πρωτογενής τομέας και πολιτισμός δεν πάνε μαζί. 

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ πιστή στις αρχές της και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ζητά την έκφραση άποψης των  τοπικών κοινοτήτων  στις οποίες  προωθούνται εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι έκφραση των τοπικών κοινωνιών για εμάς παραμένει στις προτεραιότητες μας, ιδιαίτερα σε σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν για τα επόμενα σαράντα χρόνια τα χωριά μας. 

Ο ιστορικός και λαογραφικός  πλούτος, ο άυλη πολιτιστική κληρονομιά  η εξωστρέφεια στις αγροτικές καλλιέργειες οι μοναδικοί αρχαιολογικοί θησαυροί  είναι μερικοί από του άξονες που πρέπει να ακολουθήσουμε με σωστές και οργανωμένες πρακτικές  για τα επόμενα χρόνια. 

Λεμέ ναι στις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας αλλά όχι σε περιοχές που έχουν βαθιά πολιτιστική, αρχαιολογική  ιστορία, ιδιαίτερο φυσικό  ανάγλυφο, εξωστρέφεια στον πρωτογενή τομέα και προοπτική τουριστικής ανάπτυξης.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας,

Μένουμε κοντά στους δημότες  μας , συμμετέχουμε και συν διαμορφώνουμε  το μέλλον του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:                                                                                                                            

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος                                                               

Σαρρής Παναγιώτης                                                                          

Χατζάκης Σταύρος                                                                          

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης