Γρα -Λυγιά : Να κλείσουν προληπτικά οι σχολικές μονάδες μετά το θετικό κρούσμα σε κοριτσάκι

1:17 μ.μ. - Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
01:02 μ.μ. - Κυρ, 28/17/2021
Image: Γρα -Λυγιά  : Να κλείσουν προληπτικά οι σχολικές μονάδες μετά το θετικό κρούσμα σε κοριτσάκι

Η 9χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από επέμβαση που έκανε στο ΠΑΓΝΗ

Το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γρα Λυγιάς ζητά η Αντιδήμαρχος Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας, Μαρία Ρουμελιωτάκη, καθώς το 9χρονο κοριτσάκι, το οποίο μετά από μία περιπέτεια της υγείας του, που είχε σχέση με σκωληκοειδίτιδα, βρέθηκε θετικό στον Κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ. Και επειδή το αδερφάκι του πηγαίνει στο Νηπιαγωγείο του ίδιου οικισμού ζητά με έγγραφο από τις αρμόδιες αρχές για προληπτικούς λόγους το κλείσιμο και των δύο σχολείων για 14 ημέρες.

Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στις αρχές προηγούμενης εβδομάδας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με πόνο στην κοιλιά. Στην αρχή, δεν βρέθηκε κάτι σημαντικό ωστόσο αφού επιδεινώθηκε ο πόνος μεταφέρθηκε την Παρασκευή ξανά στο Νοσοκομείο και γιατροί, αφού του έκαναν rapid test το οποίο και βγήκε αρνητικό, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί επείγοντος στο ΠΑΓΝΗ.

Το Σάββατο εγχειρίστηκε στην κοιλιακή χώρα στο ΠΑΓΝΗ και βρέθηκε ταυτόχρονα θετικό στον κορωνοϊό όπως και οι συνοδοί γονείς του, στους οποίου έγιναν μοριακά τεστ

Η τοπική κοινότητα της Γρα Λυγιάς καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη περίπτωση καθώς η αλβανική κοινότητα είναι πολυάριθμη και θα πρέπει αν ιχνηλατούν οι επαφές ολόκληρης της οικογένειας.

Επειδή το κοριτσάκι την τελευταία εβδομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο (στο 5ο Δημοτικό Γρα Λυγιάς), θεωρητικά υπάρχει μια σχετική ασφάλεια για το αν και κατά πόσο έχει μεταδώσει το κορωνοϊό στο σχολείο.

Θα ακολουθήσει ιχνηλατική όλων των στενών επαφών της οικογένειας. Σε καραντίνα θα τεθεί, επίσης, η γιατρός συνοδός του κοριτσιού, η οποία ήταν στο ασθενοφόρο από την Ιεράπετρα μέχρι το ΠΑΓΝΗ την Παρασκευή.

Πηγή Νέα Κρήτη