Γουλιδάκης για επίσκεψη Βορίδη: Πολλά τα αιτήματα - Περιμένουμε δεσμεύσεις και απαντήσεις

10:43 π.μ. - Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Τετ, 30/43/2020
Image: Γουλιδάκης για επίσκεψη Βορίδη: Πολλά τα αιτήματα - Περιμένουμε δεσμεύσεις και απαντήσεις

Πως θα μοιραστούν τα 50.000.000€ της Περιφέρειας

Θέματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων και διευκρινήσεων και τα οποία θα τεθούν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη κατά την επίσκεψή του από αύριο στον νομό Λασιθίου, αναφέρει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Όπως είπε μετά από μια σειρά τηλεδιασκέψεων, επαφών, εγγράφων που στάλθηκαν στο ΥΠΑΑΤ σχετικά με την αναγκαιότητα ενίσχυσης των παραγωγών που επλήγησαν λόγω covid 19, αναμένεται ο Υπουργός να ανακοινώσει μέτρα στήριξης και ενίσχυσης. Η επίσκεψη λοιπόν αναμένεται με αγωνία αλλά και επιφυλακτικότητα. Μεταξύ των θεμάτων που θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις ή διευκρινήσεις είναι αν θα δοθούν ενισχύσεις μέσω χρηματοδότησης από την Ε.Ε., τι θα γίνει με το ελαιόλαδο, εάν θα ενισχυθούν και άλλοι ΚΑΔ του πρωτογενούς τομέα κλπ.

Επιπλέον, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τους εργάτες γης και τους μετακλητούς εργάτες. Όσον αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο αφενός μεν είναι σημαντικό ότι εντάχθηκε η Κρήτη στο μέτρο αφετέρου δε είναι σημαντική η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στις συζητήσεις κατά την επίσκεψη του κ. Βορίδη ώστε να διευκρινιστούν και εδώ κάποια ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές και οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν σε αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν προσεκτικά με βάση τον ΚΑΔ τους. Μπορούν να απευθύνονται και στην Αναπτυξιακή Κρήτης η οποία είναι διαμεσολαβητής για την εφαρμογή του μέτρου.

Τέλος ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν μέσω της Περιφέρειας Κρήτης σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως τονωτική ένεση της επιχειρηματικότητας. Ως προς το ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση αυτή, που ξεκινά από 3.000 ευρώ και φτάνει ως 40.000 ευρώ, θα πρέπει να το δουν εάν ο ΚΑΔ τους εντάσσεται στους δικαιούχους. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Οκτωβρίου.