Γιατροί ΕΣΥ: Κενή περιεχομένου η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη

10:21 π.μ. - Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Πέμ, 16/21/2023
Image: Γιατροί ΕΣΥ: Κενή περιεχομένου η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη

Απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία του κλάδου στα τέλη Νοεμβρίου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΓΕΣΥΝΗ :

Advertisement

"Η ανακοίνωση για προκήρυξη μόλις 10 θέσεων γιατρών μέχρι τέλη του έτους δεν αρκεί για να καλυφθούν όλα τα κενά, δεν αναπληρώνει ούτε καν τις παραιτήσεις. Οι 3 θέσεις αναισθησιολόγων και οι 3 θέσεις ακτινολόγων απλά θα αναπληρώσουν (εφόσον καλυφθούν) τις αποχωρήσεις της τελευταίας περιόδου, αφήνοντας υποστελεχωμένα και υπολειτουργικά τα χειρουργεία και τα εργαστήρια του αξονικού και του υπερήχου. Με δεδομένο ότι μέρος των οργανικών θέσεων δεν θα προκηρυχθούν και θα παραμείνουν κενές, οι εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς θα συνεχιστούν, αποθαρρύνοντας πολλούς συναδέλφους από την εκδήλωση ενδιαφέροντος ακόμη και για τις λίγες θέσεις που θα προκηρυχθούν.

Καμία αναφορά δεν έκανε ο Υπουργός σε προσλήψεις παθολόγων για το Βενιζέλειο, αφού θεωρεί ότι είναι αρκετοί και μπορούν να καλύπτουν εφημερίες και στο Ρέθυμνο, παρά τις καταγγελίες τους στον Εισαγγελέα για επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Ρεθύμνου. Καμία αναφορά δεν έκανε σε προσλήψεις παιδιάτρων, παρόλο που γιατροί από την ΠΦΥ καλύπτουν εφημερίες στην Παιδιατρική. Καμία δέσμευση δεν έδωσε για γενναίες μισθολογικές αυξήσεις των υγειονομικών.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η πορεία κατάρρευσης τμημάτων και νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης θα επιταχυνθεί. Οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο, το μπάλωμα κενών με μετακινήσεις και με συμβάσεις μερικής απασχόλησης με ιδιώτες γιατρούς εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία των νοσοκομείων με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση και ανοίγουν το δρόμο για συγχωνεύσεις των υποβαθμισμένων νοσοκομείων και για μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.

Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας, ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ταυτόχρονα με κατεπείγουσες διαδικασίες και με κίνητρα και γενναία αύξηση των μισθών, ώστε να ανακοπεί το κύμα παραιτήσεων και να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του συνόλου των τμημάτων, των νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ σε βαθμό που να ικανοποιούν καθολικά τις ανάγκες με επιστημονικά σύγχρονες υπηρεσίες.

Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία των γιατρών ΕΣΥ στις 29 και 30 Νοέμβρη".