Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα ΑΕΙ με το βαθμό του απολυτηρίου

8:49 π.μ. - Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
08:12 π.μ. - Κυρ, 02/49/2018
Image: Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα ΑΕΙ με το βαθμό του απολυτηρίου

Τη φετινή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου

Την πεποίθηση ότι από το 2020 η εισαγωγή στα περισσότερα τμήματα των ΑΕΙ θα γίνεται με το βαθμό του απολυτηρίου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προσθέτοντας ότι τη φετινή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.
 
Ο κ. Γαβρόγλου, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι μέχρι το 2020, που θα ισχύσει το νέο σύστημα, θα έχει αρχίσει να ισχύει ο ανοικτός αριθμός εισακτέων σε ορισμένα τμήματα και η εισαγωγή σε αυτά να γίνεται με το βαθμό απολυτηρίου, ώστε «προοδευτικά» να περάσουμε στον ανοικτό αριθμό εισακτέων σε όλες τις σχολές, εκτός από εκείνες της μεγάλης ζήτησης.
 
«Κάνουμε τώρα μία μελέτη, ένα-ένα τα τμήματα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ας ανοίξουμε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας να σπουδάσουν τα παιδιά αυτό που θέλουν. Ποιος είναι ο λόγος να μη σπουδάζουν αυτό που θέλουν;». Για φέτος, ο αριθμός εισακτέων, όπως είπε θα έχει ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.
 
Νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές
 
Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι, η ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών που είναι αδέρφια σε διαφορετικές πόλεις περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα ψηφιστεί. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι πρώτες αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αφού είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής από το τρέχον εξάμηνο.
 
 
Πηγή: ekriti.gr