Έτοιμοι οι δασικοί χάρτες στο Λασίθι

9:58 π.μ. - Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Δευ, 24/58/2020
Image: Έτοιμοι οι δασικοί χάρτες στο Λασίθι

Η ημερομηνία ανάρτησης θα καθοριστεί από το Υπουργείο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες στο Λασίθι. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δασών Λασιθίου κ. Συλλιγάρδος μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως ήταν μια δύσκολη διαδικασία καθώς εξάλλου στο τμήμα κτηματογράφησης εργάζεται μια μόνο υπάλληλος ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν άλλοι τέσσερις δασολόγοι και τοπογράφοι μηχανικοί που να στελεχώνουν την υπηρεσία όπως προβλέπει ο οργανισμός. Παρόλα αυτά κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους δασικούς χάρτες σε επίπεδο νομού και είναι έτοιμοι για την ανάρτησή τους.

Η ημερομηνία της ανάρτησης θα καθοριστεί από το Υπουργείο που θα δώσει και περισσότερες λεπτομέρειες για το πως και πότε θα αναρτηθούν, πως θα γίνουν οι ενστάσεις και πως θα συσταθούν οι επιτροπές που θα εξετάσουν τις ενστάσεις.

Σε επίπεδο Κρήτης εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αρκετές ενστάσεις κυρίως σε Χανιά και Λασίθι. Οι ενστάσεις θα έχουν να κάνουν με περιπτώσεις δασικών εκτάσεων οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει ως προς το χαρακτήρα τους σε περίπτωση που αφορούσαν γεωργικές εκτάσεις. Στο Λασίθι περιμένουμε αρκετές ενστάσεις. Υπάρχουν οι βραχώδεις εκτάσεις, οι παραλιακές, το ενδεχόμενο καταπατήσεων κλπ που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν με την ανάρτηση και την εξέταση των ενστάσεων, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Συλλιγάρδος.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: