Έτοιμη η πρώτη ανεμογεννήτρια στην Επισκοπή – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

8:24 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
08:06 π.μ. - Τετ, 24/24/2020
Image: Έτοιμη η πρώτη ανεμογεννήτρια στην Επισκοπή – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στην πανελλαδική διαμαρτυρία κατά των ΒΑΠΕ – Στις 4 Ιουλίου εκδηλώσεις και στην Ιεράπετρα

Πολύς θόρυβος έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα με το υπο εγκατάσταση αιολικό πάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας. Το θέμα των αιολικων πάρκων και των δήθεν <πράσινων> επενδύσεων στον δήμο μας μόλις άνοιξε, καθώς προβλέπονται πολλές ακόμη χωρίς να συνυπολογίσουμε και το τεράστιο θέμα των επιπτώσεων των εξορύξεων.

Πολύς θόρυβος όμως έχει δημιουργηθεί και για την Επιτροπή Πολιτών με τις δράσεις της που εχει προσελκύσει πανελλήνιο ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό την έχει καταστήσει και επίκεντρο <ενδιαφεροντος> απο ανθρώπους που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Επειδή λείπονται επιχειρημάτων προσπαθούν με φήμες και συκοφαντίες να προκαλέσουν σκόνη και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που αναδεικνύει με τις δράσεις της.

Με την παρούσα, σύντομη, παρέμβαση μας λοιπόν θέλουμε να πούμε, όπως πάντα, μερικές ξεκάθαρες αλήθειες:

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας προέκυψε σε ενα συγκεκριμενο ιστορικό πλαίσιο και είναι προϊόν της ανάγκης των καιρών. Ζούμε σε μια εποχή που η χώρα μας πωλείται, που η οικονομία της αγοράς αποκτά προτεραιότητα έναντι της κοινωνικής μέριμνας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας αναφορών και στο όνομα της ανάπτυξης καταστρέφουμε οποιαδήποτε προοπτική για τις επόμενες γενιές. Η χώρα μας παραδίδεται σε κάθε είδους συμφέροντα με υπογραφές των εκλεγμένων από τον Ελληνικό λαό. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολίτες έχουν απογοητευτεί από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Η ελπίδα είναι η συλλογική δράση μέσα από την Επιτροπή μας.

Στην περίπτωση του αιολικού της Επισκοπής η , σκανδαλωδώς ευνοϊκή, αντιμετώπιση της εταιρείας από μέρους των κρατικών υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να δράσουν ενάντια στην διαφθορά καθώς και το κλίμα απάθειας που επικρατεί. Στελέχωσαν λοιπόν τον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που αγωνίζονταν για την αποτροπή της εγκαταστασης του αιολικού πάρκου στον αρχαιολογικό χώρο.

Σήμερα η σελίδα της επιτροπής στο fb αριθμεί 1300 μέλη, η διαδικτυακή καμπάνια έχει συγκεντρώσει 2.800 υπογραφές, ενώ επιπλέον μέσα από τις ενημερωτικές δράσεις, οι οποίες και συνεχίζονται, έχουν συγκεντρωθεί περι τις 500 χειρόγραφες υπογραφές. Πάνω από εκατό μέλη, εναλλασσόμενα,συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας ενώ έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο συντονιστικό δέκα ατόμων, ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να συμβάλλει. Οι συνελεύσεις της επιτροπής είναι ανοιχτές σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει. Δίνεται δικαίωμα λόγου σε όσους το επιθυμούν οποιαδήποτε άποψη και αν εκφράζουν.

Είναι φυσικό σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων να υπάρχουν πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και παραταξιακές προτιμήσεις. Δεν ζητάμε να παραιτηθεί κάποιος από αυτές, επικεντρώνουμε όμως στην προστασία και την

ιστορικότητα του τόπου μας και του επιπέδου ζωής μας. Αυτό είναι που μας ενώνει! Μας ενώνει επίσης η ανησυχία για τα τεκταινόμενα και η ανάγκη να αρθρωθεί ένας λόγος που να εκφράζει ένα διαφορετικό όραμα για το μέλλον και τον τόπο. Κουραστήκαμε πιά απο την συμφεροντολογία και το βόλεμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή. Ναι, παράγουμε πολιτική, θεωρούμε τις παρεμβάσεις μας πολιτικές, δεν ταυτιζόμαστε όμως με καμμία συγκεριμένη ιδεολογία ή παράταξη.

Αρχή μας είναι να επιδιώκουμε τον διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και με ειλικρινή στάση. Αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διπροσωπία, τις διχαστικές πολιτικές και την συνδιαλλαγή εις βάρος του τόπου. Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή που επιχειρείται στο όνομα της ανάπτυξης που στην ουσία εννοεί την εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Πολλοί, κινούμενοι απο σκοπιμότητες, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας και να μας διαβάλλουν. Ότι είμαστε εναντίον της ανάπτυξης, ότι δεν κομίζουμε προτάσεις, ότι κινούματε από προσωπικά ή παραταξιακά κίνητρα. Χαιρόμαστε διότι αυτό δείχνει ότι μας υπολογίζουν και μας φοβούνται και τους προειδοποιούμε:

Οσο περισσότερο οι πολίτες ενημερώνονται και βγαίνουν από την αδράνεια, τόσο περισσότεροι θα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και θα παίρνουν μέρος στις δράσεις μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 4 ΚΑΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

φωτογραφία ανεμογεννήτριας Τάσος Αποθηκιανάκης