Εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές αναζητά το υπουργείο Υγείας

1:59 μ.μ. - Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
01:03 μ.μ. - Δευ, 23/59/2020
Image: Εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές αναζητά το υπουργείο Υγείας

Εθελοντικό πρόγραμμα, που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε συνταξιούχους επιστήμονες υγείας και φοιτητές, εκκινεί το υπουργείο Υγείας με στόχο τη θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό

«Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας» αναφέρεται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία.».

Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ότι «η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.»

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να ενισχυθεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ωστόσο αναφέρει ότι «η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές» και διευκρινίζει:

«Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

»Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

»Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr»

thepressproject.gr