Ερντογάν: Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη

10:42 π.μ. - Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
10:04 π.μ. - Κυρ, 22/42/2018
Image: Ερντογάν: Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη

Προς έκπληξη όλων, ο τούρκος πρόεδρος άφησε πίσω του τις απειλές πολέμου, τονίζοντας ότι επιθυμεί ειρηνικές σχέσεις με την Ελλάδα. Ζήτησε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

Εντελώς αντίθετη θέση, σε σχέση με όσα μέχρι τώρα υποστήριζε, διατύπωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις σχέσεις που θέλει να έχει η χώρα του με την Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας υποστήριξε την ανάγκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω του τη ρητορική πολέμου που εφάρμοζε μέχρι τώρα.
 
«Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε θετικά και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον έλληνα πρόεδρο».
 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στην υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, και κρατούνται στην Ελλάδα.
 
«Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε ο τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «γκιουλενιστές». «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό […] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια» συμπλήρωσε.
 
 
in.gr