Επιτέλους, στρατηγική μελέτη για τα κοιτάσματα της Κρήτης

11:22 π.μ. - Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
11:07 π.μ. - Πέμ, 26/22/2018
Image: Επιτέλους, στρατηγική μελέτη για τα κοιτάσματα της Κρήτης

Στην περιφέρεια Κρήτης έφτασε μετά από... δύο καθυστερήσεων η ΣΜΠΕ για τους υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά και νοτίως της Κρήτης

Με καθυστέρηση δυο ετών σε σχέση με αυτή του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας εκπονήθηκε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη! Η ΣΜΠΕ σύμφωνα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ" έφτασε ήδη στην περιφέρεια Κρήτης και το αμέσως προσεχές διάστημα θα τεθεί υπόψιν των υπηρεσιών, της επιτροπής περιβάλλοντος και του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης το οποίο και πρέπει να δώσει το πράσινο φως ενόψει της έρευνας και εξόρυξης που θα ξεκινήσουν οι πολυεθνικές Total - ExxonMobil – ΕΛΠΕ που κέρδισαν τον διαγωνισμό για τα οικόπεδα της νοτιοδυτικής και νότιας Κρήτης.
 
Η στρατηγική μελέτη καθορίζει τα όσα θα γίνουν στο θαλάσσιο οικοσύστημα, στο παράκτιο , τις επιπτώσεις που θα έχουμε από την έρευνα και την εξόρυξη πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ. Επιπτώσεις που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στο περιβάλλον, όπου και αν έχουν γίνει γεωτρήσεις.
 
Η ΣΜΠΕ διερευνά ακόμη και τις πιθανότητες ατυχήματος που είναι μέσα στα σενάρια για τις περιπτώσεις αυτές. Απεύχονται βέβαια τέτοια πιθανότητα οι πάντες αλλά είναι κάτι που λαμβάνουν υπόψιν τους όλες οι μελέτες.
 
Την εκπόνηση και ολοκλήρωση της  στρατηγικής μελέτης επιβεβαιωσε  και ο αρμόδιος αντιπεριφερεάρχης Νίκος Καλογερής ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τα επόμενα χρόνια που θα καθορίσει τι θα γίνει στην περιοχή μας»
 
«Εμείς την παραλάβαμε μόλις. Θα μελετηθεί από τις υπηρεσίες, από μας και θα γίνουν παρατηρήσεις και θα έρθει στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης» τόνισε ο κ.Καλογερής.
 
«Το σημαντικό είναι να δούμε όλες τις παραμέτρους που αφορούν το οικοσύστημα, να δούμε και άλλα παραδείγματα περιοχών, τι άλλαξε μετά τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που έγιναν» λέει με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης.
 
Ροή Ειδήσεων
11:20 Ελλάδα "Ήμασταν σίγουροι ότι θα καούμε ζωντανοί"! 
11:18 Κρήτη Βγήκε με άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψε ποτέ - Τον τσάκωσαν στη Χερσόνησο
11:15 Κόσμος Μήνυμα στήριξης από τους Τούρκους φαρμακοποιούς
11:08 Κρήτη Μόνο φαρμακευτικό υλικό θα συγκεντρώνουν οι εθελοντές στο Πολύκεντρο Νεολαίας
11:04 Κρήτη Ούτε.. τα έξοδα δεν έβγαλε ο ληστής !
11:04 Ελλάδα Κοντά στους πυρόπληκτους η Σάρα Φέργκιουσον
Διαβάζονται τώρα
 Το ουρλιαχτό της μάνας με στοιχειώνει!
Απόψεις Το ουρλιαχτό της μάνας με στοιχειώνει!
 
 "Ντου" του ΣΔΟΕ στην Κρήτη για υπόθεση μεγάλης απάτης!
Κρήτη "Ντου" του ΣΔΟΕ στην Κρήτη για υπόθεση μεγάλης απάτης!
 
 Ένα από τα φαιδρά πρόσωπα της τραγωδίας
 
 
cretalive.gr