Επιστολή Δημάρχου Ιεράπετρας προς τη συντονίστρια της αποκεντρωμένης διοίκησης Μαρία Κοζυράκη

1:30 μ.μ. - Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022
01:02 μ.μ. - Τετ, 02/30/2022
Image: Επιστολή Δημάρχου Ιεράπετρας προς τη συντονίστρια της αποκεντρωμένης διοίκησης Μαρία Κοζυράκη

Ζητάμε την επανασυνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης για τη Νήσο Χρυσή

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, απέστειλε σήμερα επιστολή στη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, στην οποία επισυνάπτει τη με αρ. 1/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας και ζητάει την επανασυνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης, προκειμένου να λάβει υπόψη της και τις θέσεις του Δήμου Ιεράπετρας, όπως αυτές περιλαμβάνονται στην ανωτέρω απόφαση.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή προς την κα Κοζυράκη:

Αξιότιμη κα Κοζυράκη,

Όπως είχαμε δεσμευτεί με τη με αρ. πρωτ. 1/18.01.2022 επιστολή μας, θέσαμε το θέμα της διαχείρισης της νήσου Χρυσής στο Δημοτικό Συμβούλιο και σας αποστέλλουμε τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. για να ενημερωθείτε και να τη λάβετε υπόψη προτού προχωρήσετε στη λήψη οριστικής απόφασης για το μέλλον του νησιού, καθώς αποτελεί την έκφραση της βούλησης των δημοτών της Ιεράπετρας.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας ως Συντονίστρια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης φάνηκε το ενδιαφέρον σας και η πρόθεσή σας να βοηθήσετε στην επίλυση του οικολογικού προβλήματος που ταλανίζει το κεδροδάσος της Νήσου Χρυσής και από την επίσκεψή σας στο νησί και από τις πολλές κατ΄ιδίαν συναντήσεις μας στην Υπηρεσία σας .

Το πρόβλημα, όμως, του νησιού είναι διαχρονικό. Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, το ανέδειξε σε ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, κάτι που φαίνεται από τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί όλα αυτά τα χρόνια και σας έχουμε ενημερώσει σχετικά με την ανωτέρω επιστολή.

Εν κατακλείδι, ζητάμε την επανασυνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης, προκειμένου να επανεξετάσει την προηγούμενη γνωμοδότησή της, λαμβάνοντας τώρα υπόψη και τις θέσεις του Δήμου Ιεράπετρας για τη νήσο Χρυσή, όπως αυτές περιλαμβάνονται στη με αρ. 1/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, αποστέλλουμε συνημμένα σε αντίγραφο, τη με αρίθ. πρωτ. 1/2022 επιστολή μας και τη με αρίθμ. 1/2022 απόφαση του Δ.Σ Ιεράπετρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης