Ενημερωτική εσπερίδα για τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

8:32 μ.μ. - Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022
08:10 μ.μ. - Τρί, 11/32/2022
Image: Ενημερωτική εσπερίδα για τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Αφορά στην έλλειψη εργατικού δυναμικού που απασχολεί πολλούς επαγγελματικούς κλάδους

Ενημερωτική εσπερίδα για τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και με θέμα τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών διοργανώνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εσπερίδα αφορά όλους τους κλάδους και όχι μόνο τον αγροτικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα εξής:

"Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την Μετάκληση Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για εργασία σε οποιοδήποτε επαγγελματικό κλάδο στην Ελλάδα.

Είναι μια πολύ σημαντική εσπερίδα , καθώς καλεσμένοι για αυτήν την ενημέρωση είναι τα πλέον καταρτισμένα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Επίσης είναι σημαντικό γεγονός για την διαδικασία καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο 2023-2024 σε όλο τον Νόμο Λασιθίου και όχι μόνο.

Επιπλέον θα καταγραφούν τα προβλήματα που απορρέουν σε όλες τις διαδικασίες μετακλήσεων ΠΤΧ, κυρίως εν όψη της τροποποίησης του Κώδικα Μετανάστευσης που αφορά το σύνολο των ενεργειών που σχετίζονται με την εισδοχή και εργασία ΠΤΧ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους φορείς, εκπρόσωπους φορέων αλλά και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για την διαδικασία Μετάκλησης Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) στις επιχειρήσεις τους.

Να τονίσουμε ότι έχουν την δυνατότητα ΟΛΟΙ οι επαγγελματικοί κλάδοι να απασχολήσουν εργατικό προσωπικό ΠΤΧ αρκεί να καταγράφει έγκαιρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κλάδους όπως: Ξενοδοχεία, Εστίαση, Οικοδομή, Τρόφιμα, Βιοτεχνία, Βιομηχανία, Αγροτο-Κτηνοτροφικό, Αλιείας, Τουρισμού (κ.α.) και οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας επιθυμεί να απασχολήσει ΠΤΧ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Με έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε κανέναν κλάδο.

Τετάρτη 19/10/2022.

Ώρα 19:00

Αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ"

hxonews