Είναι ο κ. Μανιαδάκης «προστατευόμενος μάρτυρας» της Novartis;

1:59 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019
01:02 μ.μ. - Παρ, 01/59/2019
Image: Είναι ο κ. Μανιαδάκης «προστατευόμενος μάρτυρας» της Novartis;

Η αποτυχημένη απόπειρα του Νίκου Μανιαδάκη να φύγει από τη χώρα κατεδάφισε εντυπωσιακά όλο το αντιπολιτευτικό αφήγημα και τη ρητορική των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis περί «σκευωρίας»

Η υπόθεση θύμισε την απόδραση Χριστοφοράκου όμως οι σημερινοί πολιτικοί και δικαστικοί συσχετισμοί δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
 
Ο ρόλος του κ. Μανιαδάκη είναι κομβικός καθώς υπήρξε σύμβουλος των εμπλεκομένων Υπουργών Υγείας  για την πολιτική και τις τιμές του φαρμάκου. Μέχρι πρόσφατα ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis αλλά όλα δείχνουν ότι η συμβολή του στην διαλεύκανση του σκανδάλου κάθε άλλο παρά ήταν εποικοδομητική. Οι αυθεντικοί  μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος οφείλουν να λένε στους δικαστικούς που ερευνούν την υπόθεση όλη την αλήθεια. Όχι να βάζουν εμπόδια στην υπόθεση που διερευνάται, προστατεύοντας τον εαυτό τους ή άλλους εμπλεκόμενους.
 
Η επέμβαση των αρχών στη προσπάθεια να φύγει στο εξωτερικό δεν είναι μόνο ότι ανατρέπει πανηγυρικά όλη τη γραμμή άμυνας περί «ψευδομαρτύρων», «σκευωρίας», «ανύπαρκτης υπόθεσης» που υιοθέτησαν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και μιντιακά συγκροτήματα. Ακόμη πιο σημαντικό, ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας,  την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία όσων ενέχονται σε ένα σκάνδαλο που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο και τη δημόσια υγεία δις ευρώ.
 
 
tvxs.gr