Δουλούμης: Πως ο χιονιάς ευνοεί τα κηπευτικά μας

11:27 π.μ. - Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Δευ, 15/27/2021
Image: Δουλούμης: Πως ο χιονιάς ευνοεί τα κηπευτικά μας

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ» στον Ηχώ 99,8

Την εικόνα των κηπευτικών της Ιεράπετρας σχολιάζει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ κ. Φώντας Δουλούμης εν όψει της έλευσης της κακοκαιρίας στο νησί, η οποία όμως έχει ήδη επηρεάσει την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και της απεργίας ναυτεργατικών σωματείων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. Όπως είπε, ειδικότερα ως προς τα προϊόντα μας σε ποιότητα και ποσότητα δεν έχουμε προβλήματα. Ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τους παραγωγούς της υπόλοιπης Ελλάδας λόγω του χιονιά κάτι που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τα δικά μας προϊόντα. Όσον αφορά τη διακίνηση ευτυχώς η τροφοδοσία έγινε κανονικά χθες Κυριακή. Σήμερα είναι κλειστή η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας και δεν επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών και δεν υπάρχει ροή προς Θεσσαλονίκη τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι τόσο έντονη η χιονόπτωση που οι νταλίκες δεν μπορούσαν να φτάσουν ούτε μέχρι τα Οινόφυτα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουλούμης.

Πρόσθεσε ότι η αγορά επηρεάζεται από την κακοκαιρία σε άλλες χώρες όπως στην Τουρκία και την Ολλανδία που έχουν πάθει ζημιά και έχουν μείνει πίσω στην παραγωγή. Αυτή η κατάσταση ευνοεί τα κηπευτικά της Ιεράπετρας και ειδικά σε ότι αφορά το αγγούρι. Βέβαια η ροή τροφοδοσίας γενικότερα έχει επηρεαστεί δεδομένου ότι η εστίαση παραμένει κλειστή και τα προϊόντα διακινούνται κυρίως μέσω των σούπερ μάρκετ, ανέφερε

Σχετικά με την απεργία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου από ναυτεργατικά σωματεία είπε ότι μια απεργία 24ωρών δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα ωστόσο μια 48ωρη απεργία σαφώς προβληματίζει, ακόμα δε περισσότερα εάν συνεχιστεί. Ευελπιστούν ωστόσο ότι δεν θα κλιμακωθεί η κινητοποίηση.