Δίκοπη Ζωή | «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» - Ποιου Περιβάλλοντος;

2:20 μ.μ. - Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
02:06 μ.μ. - Πέμ, 04/20/2020
Image: Δίκοπη Ζωή | «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» - Ποιου Περιβάλλοντος;

Ανοικτά περιβαλλοντικά ζητήματα στον τόπο μας - Ακούστε εδώ την εκπομπή της 04.06.2020

Απ’ τη μια οι ανεμογεννήτριες. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. Ήρθε και το πρόσφατο Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο να συμπληρώσει το κακό!! Σαν μανιτάρια θα ξεφυτρώνουν στο εξής οι επίδοξοι επενδυτές της ενέργειας. Έχουμε τη δυνατότητα να τους αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς με όρους νομικούς ή θεσμικούς;

Ο κύριος αντίπαλός μας είναι οι μέχρι τώρα πολιτικές που ιδιωτικοποίησαν την ενέργεια. Αν αντιπαλέψουμε τις πολιτικές αυτές για να τις ανατρέψουμε θα έχουμε αποτελέσματα και στους αγώνες μας.

Απ’ την άλλη η Χρυσή. Θα έχουμε την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος στον τόπο μας τις επόμενες ημέρες. Για να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που η κεντρική διοίκηση θα έπρεπε να έχει λύσει εδώ και 20 χρόνια. Θα απολογηθεί για τις καθυστερήσεις των κυβερνήσεων που υπηρέτησε μέχρι τώρα; Μάλλον όχι. Το πιθανότερο είναι να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την επίσκεψη αυτή και μέχρι εκεί.

Απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών στις 16 Ιουνίου. Συντασσόμαστε μαζί τους στην προσπάθεια ενίσχυσης του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ. Ο χρόνος που κερδήθηκε με την καραντίνα όλων μας δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Η υγεία συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα με μεγέθη «δαπάνης» και «κόστους».

Αντιδρούμε στη συνωμοσία σιωπής που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των Νοσοκομειακών Γιατρών και απαιτούμε Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.