Δίκοπη Ζωή | Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος στη νήσο Χρυσή με σκοπό της προστασία της

2:51 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020
02:06 μ.μ. - Πέμ, 11/51/2020
Image: Δίκοπη Ζωή | Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος στη νήσο Χρυσή με σκοπό της προστασία της

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 11.06.2020 με τον Νίκο Κυφωνίδη

Η «Δίκοπη Ζωή» δεν πείθεται για τις προθέσεις και τους στόχους του Υπουργού. Περισσότερο επικοινωνιακή παρά ουσιαστική ήταν η εμφάνιση του Υπουργού. Δε νοείται προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Χρυσής με απουσία της Δασικής Υπηρεσίας. Είναι η μόνη υπηρεσία που πραγματικά γνωρίζει για χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει στο νησί. Ο Υπουργός με την επίσκεψη στην πόλη μας ήθελε να βελτιώσει την φιλοπεριβαλλοντική εικόνα του. Η πραγματική του δουλεία στην Κρήτη ήταν η υπογραφή των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Πράξη που θα ανοίξει την «πράσινη επιχειρηματικότητα» στην Κρήτη. Σαν μανιτάρια θα ξεφυτρώνουν στο εξής οι ανεμογεννήτριες και οι καθρέφτες στα βουνά μας.

Σε εξέλιξη είναι και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας του κόσμου. Οι κατευθύνσεις του νομοσχεδίου δε λύνουν τα αδιέξοδα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να στηριχτούν στον αγώνα αυτόν από όλους μας. Από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες οι κλιμακούμενες εξελίξεις με τους γείτονές μας. Η Τουρκία συνεχίζει την επιθετικότητά τους. Και οι «σύμμαχοι» μας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στους οποίους αστόχως στηριζόμαστε προωθούν όλο και πιο φανερά τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων. Οι εξελίξεις προβλέπονται αρνητικές για τους λαούς της περιοχής. Μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν για άλλη μια φορά κερδισμένοι.