Διαμαρτυρία του συλλόγου εκπαιδευτικών για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων

12:37 π.μ. - Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016
12:08 π.μ. - Παρ, 12/37/2016
Image: Διαμαρτυρία του συλλόγου εκπαιδευτικών για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων

Συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

Αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τη διαμαρτυρία του αιρετού Αλέξανδρου Αλεξάκη για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων. Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία δεν πραγματοποιήθηκε ΠΥΣΠΕ για να καθοριστούν τα κενά των ειδικοτήτων ΠΕ08 και ΠΕ32. Στις τοποθετήσεις βγήκαν ομάδες σχολείων οι οποίες δόθηκαν στους συναδέλφους για να επιλέξουν προκειμένου να τοποθετηθούν. Ζητούμε να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται. Ο ορισμός των κενών γίνεται αποκλειστικά από το ΠΥΣΠΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία.
 
Ο αιρετός ζήτησε να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον 50/96 και 100/97 σύμφωνα με τον οποίο συμπληρώνουν ωράριο με σειρά προτίμησης και τοποθετούνται με γνώμονα τα μόρια μετάθεσης. Ακόμα είναι μείζον ζήτημα στη συμπλήρωση ωραρίου να δίνονται οι ώρες κάθε σχολείου στους συναδέλφους οι οποίοι θα επιλέγουν πού επιθυμούν να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Η δημιουργία ομάδων σχολείων, χωρίς να έχουν οριστεί λειτουργικά κενά από το ΠΥΣΠΕ, δεν προβλέπεται από πουθενά. Η συμπλήρωση γίνεται αποκλειστικά από το ΠΥΣΠΕ στο οποίο συμμετέχουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των συναδέλφων με σκοπό να προασπίζονται τη διαφάνεια σε κάθε διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών.
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» ζητά από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π. και Δ. Ε. Κρήτης:
 
Να παρέμβει και να ακυρώσει τις αποφάσεις του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έγιναν για τον προσδιορισμό λειτουργικών κενών χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ.
Να παρέμβει και να ακυρώσει τις αποφάσεις συμπλήρωσης ωραρίου ειδικοτήτων γιατί είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του ΠΥΣΠΕ, όπως προβλέπει η νομοθεσία (ν. 50/96, όπως συμπληρώνεται από τον 100/97). Η προσυπογραφή τους ένα μήνα αργότερα από το ΠΥΣΠΕ υποβιβάζει το όργανο και παρακάμπτει τους θεσμούς.
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος Γιάννης Πασπαράκης
 
Η Γενική Γραμματέας Κυριακή Κουρούπη