Διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας σε Καλλιονάκη για μη μετακίνηση του Αναισθησιολόγου

12:09 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Δευ, 28/09/2021
Image: Διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας σε Καλλιονάκη για μη μετακίνηση του Αναισθησιολόγου

Δηλώσεις του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Ηχώ μετά τις επαφές στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όπου έγινε ενημέρωση σε περιφερειακές διοικήσεις για τους στόχους και τις μεταρρυθμίσεις για το 2021. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου από τους οποίους δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει πρόθεση για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ότι δεν θα γίνει μετακίνηση του αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Εμμ. Καλλιονάκης.

Όπως είπε η απόφαση για μετακίνηση ενός γιατρού από ένα Νοσοκομείο σε άλλο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από πλευράς τους, μετά όμως από συζητήσεις και εάν και εφόσον δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Τώρα που το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εκσυγχρονίζεται, ανοίγει νέες πτέρυγες οι ανάγκες για προσωπικό αυξάνονται. Κατανοεί τις ανάγκες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αυτό όμως δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί κάποιον, ακόμα και τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων, να χαλάσει ένα τμήμα που ήδη λειτουργεί, για να ενισχύσει ένα άλλο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ενισχυθεί το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας χρειάζεται 4 αναισθησιολόγους διαθέτει όμως μόνο 3, οι οποίοι παρόλα αυτά καλύπτουν όλο το μήνα. Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν 4 αναισθησιολόγοι ένας εκ των οποίων έχει μεταφερθεί στην ΜΕΘ COVID η οποία όμως τώρα, είναι κλειστή. Οι τρεις εναπομείναντες κάνοντας χρήση βέβαια το δικαίωμα τούς δεν καλύπτουν όλο το μήνα ενώ στη Ιεράπετρα προς τιμήν τους ο ίδιος αριθμός γιατρών τον καλύπτει όλο τον μήνα. Μετά πάντως τη διαβεβαίωση από τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας θεωρούμε ότι η απόφαση για τη μετακίνηση δεν θα ισχύσει. Ίσως ήταν μια κίνηση βιαστική, η απόφαση να πάρθηκε κάτω από πιέσεις , ίσως πρέπει να αναζητήσουμε αλλού τις ευθύνες αλλά και τις ευθύνες διαχρονικά, σημειώνει ο κ. Καλλιονάκης.

Στη συνέχεια και αναφορικά με τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο κ. Καλλιονάκης είπε ότι έχει έρθει εξοπλισμός στο Νοσοκομείο, γίνονται κάποιες κτιριακές αλλαγές και μετακινήσεις κλινικών και εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει άμεσα με 3 ή ακόμα και 4 κρεβάτια. Παράλληλα τρέχουν οι διαδικασίες για να έρθει και να εγκατασταθεί αξονικός τομογράφος ανέφερε ο κ. Διοικητής.