Δέσποινα Μπαλοθιάρη – Κι άλλη γυναικεία δυναμική παρουσία στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Λασίθι;

10:07 π.μ. - Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
10:10 π.μ. - Τετ, 24/07/2018
Image: Δέσποινα Μπαλοθιάρη – Κι άλλη γυναικεία δυναμική παρουσία στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Λασίθι;

Η αντίστροφη µέτρηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές άρχισε στη ΝΔ

Σύµφωνα µε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν τα εξής δυο στοιχεία: Πρώτον, στα ψηφοδέλτια θα συµµετάσχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι σήµερα είναι βουλευτές και άρα εγκαταλείφθηκαν –µε βάση τα τωρινά δεδοµένα- µετά από σφοδρές αντιδράσεις στο παρασκήνιο οι σκέψεις να κοπούν διάφορα πρόσωπα. Δεύτερον, για τα νέα στελέχη και τους νέους υποψηφίους, περιέγραψε ευκρινώς το προφίλ τους, αλλά και τις… υποχρεώσεις τους. Η Πειραιώς ήδη έχει διαµηνύσει ότι αξιολογούνται συµπεριφορές επίδοξων υποψηφίων και δεν θα στερήσουν σε κανέναν το δικαίωµα να λέει πως είναι υποψήφιος της ΝΔ, αν και όποιος προβάλλει πως έχει την έγκριση του Κυρ. Μητσοτάκη ή του κόµµατος γενικότερα θα κοπεί από τις λίστες.
 
Η Κυριακάτικη Kontranews παρουσιάζει τις λίστες που έχουν στα συρτάρια της Πειραιώς και αναδεικνύει τα µέχρι  σήµερα  ονόµατα που έχουν συζητηθεί για τις λίστες της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και εκπλήξεις, ενώ κυρίαρχο ρόλο διαδραµατίζει ο εξ απορρήτων σύµβουλός του Κυρ. Μητσοτάκη και ανιψιός του, ο  δικηγόρος  Γρηγόρης  Δηµητριάδης.
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  
 
Υποψήφιος όπως είναι αυτονόητο θα είναι ο νυν βουλευτής και γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνοµα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόµη να επιβεβαιώνεται. Ο επίσης πρώην βουλευτής Μάξιµος Σενετάκης, µε σταθερή παρουσία στο νησί, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεδοµένο είναι το ενδιαφέρον και της Αθηνάς Σπανάκη. Πιθανή και η υποψηφιότητα του γιατρού και προέδρου του Δηµοτικού Συµβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργου Επιτροπάκη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αντίπα Σηφάκη. Επίσης, ακούγεται το όνοµα του έµπειρου κοµµατικού στελέχους Γρηγόρη Ροκαδάκη. Στη λίστα θα µπορούσαν να συµπεριληφθούν η δηµοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηµατίας στον τοµέα του τουρισµού Γιώργος Μπαµιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου. 
 
ΛΑΣΙΘΙ   
 
Στον Νομό Λασιθίου αµετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο µέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα. 
 
ΡΕΘΥΜΝΟ 
 
Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύµνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναµένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.   
 
ΧΑΝΙΑ 
 
Ιδιαίτερο στοίχηµα για τη Νέα Δηµοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων, όπου υποψήφια θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που κατεβαίνει από την Αθήνα. Πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Καµπουράκης. Εκτός λίστας θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και µένει να φανεί εάν θα πάρει τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος. Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, έχουν ακουστεί εντόνως ο Δηµήτρης Φραγκάκης, ο Γιάννης Μαρακάκης, η Δάφνη Μανουσάκη, ο Χαράλαµπος Κουκιανάκης, ο Νίκος Ξανθουδάκης, ο Κώστας Γύπαρης, καθώς και η Ελβη Στασσίνου.