Απολογισμός του ΙΣΤΟΥ για την περίοδο 2020 - 2021

7:54 π.μ. - Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021
07:11 π.μ. - Τρί, 09/54/2021
Image: Απολογισμός του ΙΣΤΟΥ για την περίοδο 2020 - 2021

Αξιόλογες δράσεις με έμφαση στον τομέα της αλληλεγγύης

Τα δύο αυτά χρόνια μετά την εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση στις 16/2/2020 ήταν χρόνια της πανδημίας, με πάρα πολλούς περιορισμούς.

Παρόλα αυτά συνεχίσαμε να έχουμε μια αξιόλογη δράση. Κυρίως στον τομέα της αλληλεγγύης.

Μπήκαμε στο 2020 με μια αποστολή τροφίμων στην «Κιβωτό του Κόσμου» που ολοκληρώθηκε στις 25/1/2020. Και συνεχίσαμε και μετά την αναστολή δράσεων μας στις 12/3/2020 λόγω επιδείνωσης της πανδημίας.

Στις 6/4 συμμετείχαμε στον ραδιομαραθώνα για ενίσχυση του Νοσοκομείου μας συγκεντρώνοντας λεφτά μεταξύ των μελών μας και τα αποστείλαμε με e banking στον «Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας»

Στις 15/4 τοποθετήσαμε κούτα στο ΣΜ ΣΥΝΚΑ για συγκέντρωση προϊόντων για ενίσχυση πασχόντων συμπολιτών μας στον καιρό της πανδημίας.

Στις 3 Μαΐου σε συνεργασία με το σουπερμάρκετ ΣΥΝΚΑ, τον συνεταιρισμό «Ανατολής» και το πρακτορείο μεταφορών Γιώργου Πετράκη που τα μετέφερε στην Αθήνα, κάναμε αποστολή με κηπευτικά και τρόφιμα στην Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

Στις 9 Ιουνίου 2020 τα προϊόντα που μαζεύτηκαν στο κουτί του Ιστού στο ΣΥΝΚΑ για αλληλεγγύη, δόθηκαν σε μητέρα με νεογέννητο παιδί στην Ιεράπετρα.

Στις 26 Ιουνίου 2020 ·ανακοινώσαμε ότι χειροποίητη εικόνα της Παναγίας, έργο της Ιωάννας Νταντή θα κληρωθεί για ενίσχυση της δράσης υποστήριξης των παιδιών της "Παιδόπολης" στη Νεάπολη Λασιθίου, εξασφαλίζοντας τους τα έξοδα για την ετήσια εκδρομή τους. . Αλλά η εκδρομή των παιδιών της "Παιδόπολης" στην Νεάπολη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην χώρα. Το ΔΣ του Ιστού αποφάσισε να συνεχίσει την διάθεση των λαχνών και να επαναληφθεί η κλήρωση σε μεταγενέστερο χρόνο για να ενισχυθεί η δράση αλληλεγγύης του συλλόγου και τα έσοδα να διατεθούν σε άλλο κοινωφελή σκοπό.

Το Σεπτέμβρη αποφασίσαμε να στείλουμε προϊόντα στη Μόρια για πρόσφυγες και μετανάστες. Επειδή όμως πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα στην Μόρια έστω προσωρινά αντιμετωπίστηκε από το κράτος και αποσύρθηκαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, και επειδή με τις επαφές μας με το δήμο Καρδίτσας πληροφορηθήκαμε πως εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετά την θεομηνία , αποφασίσαμε να στείλουμε τα προϊόντα που συλλέξαμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν και τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν από την κλήρωση του λαχνού.

Η πρώτη αποστολή για Καρδίτσα και Φάρσαλα έφυγε στις 27/9/2020, 3 παλέτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με το πρακτορείο του Γιώργου Πετράκη. Παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο Καρδίτσας, στο δήμο Φαρσάλων και στην κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος άνθρωπος" που βρέθηκε αυτές τις μέρες εκεί και μαγείρευε για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Στην δράση αυτή βοήθησαν δάσκαλοι των δημοτικών μας σχολίων που κινητοποίησαν τα παιδιά παραδίδοντας το καλύτερο μάθημα ανθρωπιάς. Όπως επίσης και οι αστυνομικοί της Ιεράπετρας που μαζικά συνέβαλλαν στην προσπάθεια μας

Αρχές Οκτωβρίου έφυγε δεύτερη αποστολή τροφίμων για Καρδίτσα και ρουχισμός για σεισμόπληκτους της Σάμου. Με βοήθεια από τα μέλη του Συλλόγου γονέων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και την ομάδα νέων "Πολυτεχνείο" που συνέβαλλαν μαζικά στην εκστρατεία μας αυτή.

Η προγραμματισμένη 3η αποστολή για Καρδίτσα και Σάμο τελικά κατέληξε στους πλημμυρόπληκτους της Χερσονήσου.

Άλλες δράσεις το 2020 ήταν.

22/2 Πάρτι μεταμφιεσμένων

13/3 δυστυχώς ανεστάλησαν όλες οι δράσεις μας μαζί και οι πρόβες για την παράσταση Εκείνος και Εκείνος που είχαν ξεκινήσει από τον φθινόπωρο του 2019

Ξεκινήσαμε πάλι δράσεις τον Ιούνιο

Στις 20/6/2020 "ΜΙΚΡΗ" παρέα στον Ιστό, με μέτρα κατά τον Κορωνοϊό.

Στις 4/7/2020 Παρουσίαση βιβλίου του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη με τίτλο : Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο : Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικό Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

. Τουρνουά τάβλι

Την Κυριακή 5/7/2020. Και

Την Κυριακή 18/10/2020.

Η παρέα του Ιστού

11/7 στο μετόχι του Ανδρέα Μπιλάλη στην Βαΐνια

5/9 στον Ιστό

Επίσης όλο την περίοδο του καλοκαιριού λειτούργησε το εικαστικό εργαστήρι της Ιωάννας Νταντή.

Μετά μας έπιασε το δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας και ανεστάλησαν τα πάντα μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Μπορέσαμε να λειτουργήσουμε πολύ περιορισμένα, πάλι από τον Ιούνιο 2021.

Ξαναξεκίνησε η λειτουργία του εικαστικού και οι οι πρόβες για την παράσταση Εκείνος και Εκείνος

Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε μια μουσική βραδιά. Που επαναλήφτηκε μόνο στις 18/9 στο μετόχη του Αντρέα Μπιλάλη.

Στις 9/8 ξεκινήσαμε πάλι συγκέντρωση προϊόντων για πυρόπληκτους σε Αθήνα και Εύβοια . Στην δράση αυτή πολύτιμη ήταν η βοήθεια των νέων από την "Αγωνιστική Κίνηση Νεολαίας Ιεράπετρας" Τα προϊόντα αυτά δεν έγινε κατορθωτό να σταλούν επειδή οι φορείς που συγκέντρωναν τα προϊόντα δήλωσαν πως πια δεν υπάρχει ανάγκη γιατί ήταν γεμάτες οι αποθήκες τους.

Όμως μετά τον μεγάλο σεισμό του Αρκαλοχωρίου δημιουργήθηκε ανάγκη στην γειτονιά μας. Έτσι στείλαμε εκεί αυτά και άλλα προϊόντα που μαζεύτηκαν σε συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος Κρήτης- Σητείας και την «Αποστολή Αγάπης» Ηρακλείου και άλλους φορείς αλληλεγγύης που βρίσκονται δίπλα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.

Η πρώτη αποστολή έγινε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου με το πρακτορείο Σουργιαδάκη και η δεύτερη στις 15 Οκτώβρη. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται γιατί ακόμα υπάρχουν ανάγκες.

Επίσης βρισκόμαστε στην τελική φάση των προβών για το ανέβασμα της παράστασης «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά. Με την παράσταση αυτή φιλοδοξούμε όχι μόνο να συμβάλουμε στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας, αλλά να ενισχύσουμε και την δράση αλληλεγγύης του συλλόγου μας. Μέρος των εσόδων απ αυτήν την παράσταση θα διατεθεί για την ενίσχυση της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας. Σε μια περίοδο που ανεξήγητα αυξάνει η έμφυλη βία, με αποκορύφωμα τις γυναικοκτονίες, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα άλλο πρόσωπο της κοινωνίας, αυτό της αλληλέγγυας. Για το σκοπό αυτό έχουμε κυκλοφορήσει και λαχνούς. Θα κληρώσουμε πάλι ένα έργο τέχνης της Ιωάννας Νταντή.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι έχουμε την συμπαράσταση εκατοντάδων συμπολιτών μας αλλά και δεκάδων επιχειρήσεων που με τις χορηγίες τους ενισχύουν την δράση μας.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε όλους.