Αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι για την εξισωτική

11:40 π.μ. - Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018
11:11 π.μ. - Τετ, 28/40/2018
Image: Αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι για την εξισωτική

Δες αν είναι μέσα σ΄ αυτούς που θα πάρουν αποζημίωση ή αν έχεις απορριφθεί

Τα ονόματα τόσο των δικαιούχων όσο και των απορριπτόμενων της εξισωτικής, οι οποίοι και καλούνται αν διαφωνούν με την απόρριψή τους, να υποβάλουν ενστάσεις έως τις 10 Δεκεμβρίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς τους στην ειδική εφαρμογή και να ελέγξουν εάν εγκρίνονται ή απορρίπτονται για την επικείμενη πληρωμή της εξισωτικής - υπολογίζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που διαφωνούν με το αποτέλεσμα, θα πρέπει να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση) ηλεκτρονικά από χθες Τρίτη 27 Νοεμβρίου μέχρι στις 10 Δεκεμβρίου.
 
Στην ανακοίνωση δίνεται η εξήγηση για τους απορριφθέντες αιτούντες. Συγκεκριμένα, η πρώτη κατηγορία αφορά στους «συνταξιούχους». Έτσι, όπως χαρακτηρίστηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, είτε πρόκειται για άμεση είτε για έμμεση σύνταξη. Κι ενώ δεν έχει γίνει αυτός ο διαχωρισμός από την ΑΑΔΕ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλεί όσους ανήκουν στην έμμεση σύνταξη να υποβάλλουν σχετική ένσταση ότι δεν... ανήκουν στην άμεση και να δικαιωθούν (;)...
 
Εξάλλου, μια δεύτερη κατηγορία απορριπτέων παραγωγών είναι η κατηγορία των φορολογουμένων των οποίων δεν έχουν εκκαθαριστεί οι φορολογικές τους δηλώσεις. Και έτσι δε γίνεται να υπαχθούν στον έλεγχο ώστε να αποκλειστεί ότι πρόκειται για συνταξιούχους.
 
Όπως ξεκαθαρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δεύτερη και τελική κατάταξη των αιτήσεων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα δώσει νέο επικαιροποιημένο πίνακα παραγωγών, με τον χαρακτηρισμό του «ενεργού γεωργού». Ο χαρακτηρισμός του «ενεργού γεωργού» χρησιμοποιήθηκε και από το πρόσφατο αρχείο πληρωμών της βασικής ενίσχυσης που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
 
Τέλος, οι παραγωγοί που απορρίπτονται ως «κάτοικοι εξωτερικού» έχουν τη δυνατότητα ενδικοφανούς προσφυγής, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
 
neakriti.gr