Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προσαγωγού Μύρτου - Συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ

9:02 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Τετ, 14/02/2021
Image: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προσαγωγού Μύρτου  - Συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου "Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου για την ενίσχυση του ταμιευτήρα Μπραμιανού"

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου και Πρώην Αντιδημάρχου Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης, κ. Πέτρου Μαστοράκη, προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη του έργου της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου που θα μεταφέρει νερό από τους Μύθους στον ταμιευτήρα του φράγματος των Μπραμιανών, καθώς επίσης και θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται στις αρμοδιότητες του ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, όπως τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Παπαδάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τη λειτουργία του ΤΟΕΒ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Η εξέλιξη του έργου της προσαγωγού διώρυγας δεν μας ικανοποιεί, καθώς παρουσιάζει καθυστερήσεις και υπάρχει έντονος προβληματισμός αναφορικά με την υλοποίησή του. Η προσαγωγός είναι ένα έργο απαραίτητο ειδικά για τους αγρότες της Ιεράπετρας, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να μην ξανααντιμετωπίσουν προβλήματα στις καλλιέργειές τους λόγω της έλλειψης νερού.

Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Σύντομα με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ενημερωθούμε και να ζητήσουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για το παραπάνω έργο, ενώ παράλληλα θα συζητήσουμε την πορεία της μελέτης και της χρηματοδότησης της κατασκευής των συμπληρωματικών έργων του φράγματος των Μπραμιανών.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα δίπλα στον ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στηρίζοντας τις προσπάθειές του προς όφελος των αγροτών. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Παπαδάκη και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ για την άριστη συνεργασία».