77.970 εισακτέοι φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Αναλυτικά ανά σχολή

2:33 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
02:05 μ.μ. - Πέμ, 14/33/2020
Image: 77.970 εισακτέοι φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Αναλυτικά ανά σχολή

Σε 77.970 ανέρχεται ο αριθμός εισακτέων στις σχολές, στα τμήματα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ο ίδιος με πέρυσι «ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή το υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η μόνη διαφοροποίηση αφορά στην ανακατανομή των εισακτέων των τμημάτων Νοσηλευτικής, των οποίων όμως ο συνολικός αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος.

Οι φετινοί υποψήφιοι, που έμειναν εκτός σχολείων για δύο μήνες και χρειάστηκε να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας, έχουν ακόμα ένα μήνα μπροστά τους για να προετοιμαστούν. Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις σε Γενικά Λύκεια έχει οριστεί την 15η Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 16 Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά τον αριθμό εισακτέων ανά Ίδρυμα, Σχολή, Τμήμα και Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμημάτων στον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας.

efsyn.gr