Ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις ανεμογεννήτριες ο Πανταζής

11:46 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Τετ, 24/46/2020
Image: Ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις ανεμογεννήτριες ο Πανταζής

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

Σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών και γενικότερα για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μιλά στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Όπως είπε, λένε ναι στις ΑΠΕ όχι όμως σε αγροτικές περιοχές , σε περιοχές με προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης ή ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Λένε όχι σε επενδύσεις ΑΠΕ που στηρίζονται μόνο σε ανεμολογικά στοιχεία και δείκτες που στόχο έχουν την ευκολότερη προσέγγιση των επενδυτών. Επενδύσεις ΑΠΕ θα μπορούσαν να γίνουν σε περιοχές του νησιού όπου δεν υπάρχει ανάπτυξη, στην ενδοχώρα της Κρήτης , σε πολύ ορεινά και απομακρυσμένα μέρη, υποστήριξε. Πρόσθεσε ότι γενικότερα για το θέμα θα πρέπει να πάρουν θέση το περιφερειακό συμβούλιο, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και οι τοπικές κοινότητες.

Χρυσή

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της νήσου Χρυσής λέγοντας ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει ενέργειες , εμπεριστατωμένες προτάσεις και επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα ως προς την προστασία του κεδροδάσους ενώ έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης στον ΕΛΓΟ Δήμητρα δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα και συνεχώς δίνονται παρατάσεις με ότι συνεπάγεται η καθυστέρηση αυτή για το κεδρόδασος που καταστρέφεται.

Άρδευση στη θέση Μπαμπακιά Λάκκος

Τέλος μίλησε για το θέμα της άρδευσης καλλιεργειών στην θέση Μπαμπακιά Λάκκος στην Ανατολή λέγοντας ότι δεν εξυπηρετούνται όλοι οι παραγωγοί και θα πρέπει να γίνουν οι ενέργειες εκείνες ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος παραγωγών που δεν μπορούν να ποτίσουν. Και η αδικία να αρθεί με βάση συγκεκριμένους όρους που δεν θα στηρίζονται σε ψηφοθηρικούς ή πελατειακούς λόγους, είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Πανταζή: