Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώσεις δια θαλάσσης - Έφτασε σε ξενοδοχεία η πυρκαγιά

6:21 μ.μ. - Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023
06:07 μ.μ. - Σάβ, 22/21/2023
Image: Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώσεις δια θαλάσσης - Έφτασε σε ξενοδοχεία η πυρκαγιά

Πάνω από 1.000 άτομα έχουν απεγκλωβίσει το Λιμενικό Σώμα και ιδιωτικά σκάφη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρόδο λόγω της φωτιάς που καίει από την Τρίτη (18/7), εδώ και πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.000 άτομα έχουν απεγκλωβίσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό καθώς και πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, σε Κιοτάρι και Λάρδο. Επίσης, στο σημείο μεταβαίνουν μια τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και δύο σκάφη των καταδρομέων.

1/2 Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό τον συντονισμό του Κ.ΕΠΙΧ. Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από παράλιεςτων περιέχων Κιοτάρι και Λάρδος ν. Ρόδου μετά από πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις ανωτέρω περιοχές. στην επιχείρηση συμμετέχουν 3 ΠΛΣ, 1 ΝΓ, ....

— ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (@HCoastGuard)July 22, 2023

2/2 ... πάνω από 20 ιδ. σκάφη (ημερόπλοια και φουσκωτά), 2 σκάφη Σ.Ξ., ενώ σπεύδει πλοίο Π.Ν..

— ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (@HCoastGuard)July 22, 2023

Σημειώνεται πως τα άτομα που έχουν απεγκλωβιστεί, μεταφέρονται στην περιοχή Κάλαθος.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Αρτοποιός: «Η φωτιά στη Ρόδο είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμε»

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

hxonews
hxonews

Έφτασε σε ξενοδοχεία η φωτιά

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η πυρκαγιά έφτασε στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή Κιοτάρι.

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες από την Πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές.