Στην κοινότητα Μύρτου για την παράδοση σειράς εκδόσεων από ιδρύματα εγνωσμένου κύρους, ο Αργυρής Πανταζής

9:51 π.μ. - Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Τετ, 15/51/2023
Image: Στην κοινότητα Μύρτου για την παράδοση σειράς εκδόσεων από ιδρύματα εγνωσμένου κύρους, ο Αργυρής Πανταζής

Παρέδωσε πάνω από 210 τίτλους βιβλίων, μονογραφιών και λευκωμάτων

Στην τοπική κοινότητα Μύρτου βρέθηκε την περασμένη Κυριακή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ κος Αργύρης Πανταζής. Σκοπός της επίσκεψής του στο όμορφο χωριό ήταν η παράδοση ποιοτικών βιβλίων στους διαχειριστές της νεοσύστατης δανειστικής Βιβλιοθήκης του Μύρτου..

Συγκεκριμένα, πρεσβεύοντας την εξωστρέφεια και την έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών που κάνουν εθελοντές, κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων, ο κος Πανταζής ευρισκόμενος στα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης του Μύρτου που έγιναν στις 11/01/23 υποσχέθηκε τη στήριξη του στο εγχείρημα που προχώρησαν μια ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο. Παρέδωσε δε πάνω από 210 τίτλους βιβλίων, μονογραφιών και λευκωμάτων.

hxonews

Οι εκδόσεις που παραδόθηκαν στη βιβλιοθήκη του Μύρτου ήταν μετά από πρωτοβουλία του κου Πανταζή, εκδόσεις τις οποίες εξασφάλισε ο ίδιος με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στα παρακάτω ιδρύματα:

Από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο και παρέδωσε (82 τίτλους) ιστορικών βιβλίων που αναφέρονται στην ιστορία του πολιτεύματος, από την ίδρυση του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέχρι και σήμερα.

Από το ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (42 τίτλους) μονογραφιών και λευκωμάτων από εκθέσεις που είχε διοργανώσει το ίδρυμα, με αναφορές σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Δημήτρης Μυταράς, ο Φώτης Κόντογλου, ο Γιάννης Μόραλης και άλλοι.

Από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) (30 τίτλους) εξαιρετικής ποιότητας λευκωμάτων με μοναδικό, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από σημαντικά αξιοθέατα της χώρας μας.

Από το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη (10 τίτλους) βιβλίων ιδιαιτέρου αναγνωστικού ενδιαφέροντος.

Από το Μουσείο Μπενάκη (13 τευχίδια) εκπαιδευτικών σχολικών προγραμμάτων ενώ τέλος η γνωστή αλυσίδα mediterra- mastihashop δώρισε εκδόσεις και θεματικά D.V.D.

hxonews

Όπως δήλωσε στην τοποθέτησή του ο κος Πανταζής, οι περιφερειακές βιβλιοθήκες μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν ως κοιτίδες επιμόρφωσης αλλά και ως μαθησιακά κύτταρα για τις μικρές και απομακρυσμένες τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες. Μέλημά του, η ποιοτική αναβάθμιση των ενοτήτων της βιβλιοθήκης του Μύρτου. Υπόσχεται δε στις 23 Απριλίου παγκόσμια ημέρα βιβλίου να αποδώσει φόρο τιμής στο βιβλίο, και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνει ,κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν τη '' μαγεία'' της ανάγνωσης και το έργο όλων αυτών των δημιουργών που συνετέλεσαν στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Τέλος ευχαρίστησε τα εγνωσμένου κύρους, κορυφαία Ιδρύματα για τη συνεργασία τους, το τοπικό συμβούλιο, τον πρόεδρο του Αλέξανδρο Παντελάκη καθώς και τους δωρητές, εθελοντές της βιβλιοθήκης οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ