«Ο κόσμος γύρω μας» | Η μορφωτική παράσταση του Β. Φραγκιαδάκη συνεχίζεται και το καλοκαίρι

9:51 π.μ. - Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Παρ, 28/51/2024
Image: «Ο κόσμος γύρω μας» | Η μορφωτική παράσταση του Β. Φραγκιαδάκη συνεχίζεται και το καλοκαίρι

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η εθελοντική δράση, “Ο Κόσμος Γύρω μας” με τον Βαγγέλη Φραγκιαδάκη και τον Βαγγέλη Φωτόπουλο, συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι (για τρίτη χρονιά) στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, η ζωντανή διασκεδαστική και μορφωτική παράσταση, θά παρουσιαστεί στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων, ΚΥΡΒΕΙΑ, του Δήμου Ιεραπέτρας:

Κυριακή, 23/6 - 08:00 μμ, Ιεράπετρα - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΙΝΩΣ

Τετάρτη, 10/7 - 10:00 πμ, Ιεράπετρα - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δευτέρα, 22/7 - 09:00 μμ, Ιεράπετρα - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΙΝΩΣ

Τρίτη, 23/7 - 10:00 πμ, Άγιος Νικόλαος - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο, 27/7 - 09:00 μμ, Κουτσουράς - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ

Τρίτη, 06/8 - 09:00 μμ, Καλαμαύκα - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑΣ

Δευτέρα, 12/8 - 09:00 μμ, Ιεραπετρα - ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Τρίτη, 13/8 - 09:00 μμ, Μύρτος - ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τρίτη, 20/8 - 09:00 μμ, Γρα-Λυγιά - ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΡΑ-ΛΥΓΙΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες: Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, τηλ. 690.673.5682

Σύντομη Περιγραφή:

Οι θεαματικές επιδείξεις των αρχών του νερού, του αέρα, της θερμότητας της βαρύτητας της ατμοσφαιρικής πίεσης του Μαγνητισμού - Ηλεκτρισμού και της μηχανικής είναι τόσο μορφωτικές όσο και διασκεδαστικές! Με ένα μπαλόνι, ένα ποτήρι νερό, ένα αυγό, ένα κερί αποκαλύπτουν αρκετά μυστικά και τη μαγεία της φύσης και προετοιμάζουν σήμερα τους επιστήμονες του αύριο! Ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, εμπλέκει το κοινό με ερωτήσεις από τη δική του εμπειρία και περιλαμβάνει την πρακτική συμμετοχή του σε πολλά πειράματα. Χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά αντικείμενα θέτει και απαντά σε ερωτήσεις όπως: έχει μάζα ο αέρας; Πόσο ισχυρή είναι η ατμοσφαιρική πίεση; Πώς μπορούμε να κάνουμε το νερό να ρέει ανηφορικά χωρίς αντλία; κλπ.

Η παράσταση καλλιεργεί την αγάπη του παιδιού για τη φύση, οξύνει την περιέργεια και την απορία στα παιδιά και υπενθυμίζει στους ενήλικες τις συναρπαστικές πτυχές του κόσμου στον οποίο ζούμε. Μέσα από το παιγνίδι, τη διασκέδαση και την εμπειρία η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν περαιτέρω τον φυσικό κόσμο με ανοιχτό πνεύμα και περιέργεια και να επιδιώξουν και να απολαύσουν τη μελέτη και την εξερεύνηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

hxonews