Ιεράπετρα

Σχολή Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας: Αναμενόμενες αντιδράσεις σε αναμενόμενες αποφάσεις

#
08.11.2019 12:47

Χ. Χατζημαρκάκη - Β. Μπινιχάκης- Α. Πετράς- Θ. Χηνόπουλος – Ε. Βλάσση σχολιάζουν στον Ηχώ 99,8 την απόφαση αναστολής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα

Η αναστολή λειτουργίας του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της αναστολής και άλλων τμημάτων όπως αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στην κοινωνία της Ιεράπετρας. Για το θέμα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Κυριακή στις 19.00 σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον Ηχώ 99,8 τόσο η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.
 
Για το ίδιο θέμα μίλησαν στον Ηχώ και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων
 
Ο κ. Αντώνης Πετράς τόνισε  ότι θέλουμε να μπούμε στο κάδρο της επιστημονικής κοινότητας και των σχολών πανεπιστημιακού επιπέδου, το δικαιούμαστε  αλλά μας το στερούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θεωρώ ότι έχει κενά η αιτιολόγηση της αναστολής καθώς είχε γίνει μια έκθεση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.  Επίσης ίσως θα έπρεπε να γίνει μια κοινή συνεδρίαση με τον Άγιο Νικόλαο όπου και εκεί τμήμα αναστέλλεται.


 
Ο κ. Θανάσης Χηνόπουλος είπε ότι ήταν μια θλιβερή είδηση για την Ιεράπετρα, η ανησυχία για το μέλλον της σχολής  ήταν κάτι που είχε επισημάνει ο Δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση μετά από επαφές που είχε. Σε κάθε περίπτωση  οι όποιες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις θα πρέπει να παρθούν στο δημοτικό συμβούλιο και όχι κάθε παράταξη να κινηθεί μεμονωμένα.  


 
Η κα Ελένη Βλάσση επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε στις απαιτήσεις μας. Και δεν θέλουμε μόνο ένα τμήμα. Θέλουμε σχολές στην Ιεράπετρα. Έχουμε  τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Ιεράπετρα κάθε φορά θα είναι στα αζήτητα; Εξ αρχής προβλημάτισε η στάση του Υπουργείου απέναντι στο τμήμα Φυσικοθεραπείας της Ιεράπετρας  όταν είχε τεθεί κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ιεράπετρας με αφορμή το Μουσικό Γυμνάσιο. Η Υποτίμηση του νομού Λασιθίου πρέπει να σταματήσει, ανέφερε και πρότεινε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα  επίσκεψη στο Υπουργείο.


 
Σχετικά με τις εξελίξεις μίλησε στον Ηχώ 99,8 και ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση δεν ήταν για τον ίδιο κεραυνός εν αιθρία καθώς το Υπουργείο έδειξε τις προθέσεις του για την παιδεία στο Λασίθι  ήδη με το πώς αντιμετώπισε το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου που επίσης αναστάλθηκε η λειτουργία του.   
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ιεράπετρα όπως Βενετία!!Εικόνες

Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης -Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του Δήμου

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ιεράπετρα

Φωτιά πήρε αυτοκίνητο στην οδό Παγωμένου- Επί τόπου η Πυροσβεστική

Το hxonews.gr καταγράφει εικόνες από τη χθεσινή κακοκαιρία στην Ιεράπετρα

Απαιτείται προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους

Μπήκαν νερά σε αίθουσες του Δημοτικού σχολείου στη Γρα Λυγιά - Επί τόπου ο αντιδήμαρχος Μ. Γεωργαλάκης

Κατολισθήσεις στο δρόμο Ιεράπετρας - Καλαμαύκας

Στοιχεία για τα ύψη βροχής στην Ιεράπετρα

Επιτέλους στην Ιεράπετρα «μύρισε» χειμώνας

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας - video

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο στο ύψος του Κάτω Χωριού

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.