Τομάτα Kabrera

Τομάτα Kabrera: Παραγωγή Α’ κατηγορίας με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά

#
25.07.2019 15:49

Παραγωγές κατηγορίας Α’ με καρπούς με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Παραγωγές κατηγορίας Α’ με καρπούς με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά έχουν αποφέρει οι καλλιέργειες της τομάτας Kabrera, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο σε όλη τη χώρα.
 
Οι επαγγελματίες παραγωγοί που καλλιεργούν τη νέα ποικιλία, έχουν προχωρήσει σε συγκομιδή με καρπούς άριστης ποιότητας, με ένα σύνολο ποιοτικών χαρακτηριστικών που συναντώνται μόνο στην Kabrera.
 
Εξαιρετικός καρπός
 
Το φυτό της Kabrera έχει την εξαιρετική ιδιαιτερότητα να δένει σε κάθε σταυρό 5-6 τομάτες, με αποτέλεσμα ο καρπός να λαμβάνει το μέγεθος που πρέπει να έχει. Δένει τομάτες Α’ κατηγορίας με ειδικό βάρος 250-270 γραμμάρια.
 
Ταυτόχρονα, ο σπόρος της είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα Good Seed and Plant Practices (GSPP) πρότυπα, που σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένος από βακτήρια που καταστρέφουν την καλλιέργεια, ενώ διαθέτει και πλήρες πακέτο αντοχών.
 
Σε ό,τι αφορά την ποιότητά της, η Kabrera έχει γεύση παραδοσιακής τομάτας, έντονο κόκκινο χρώμα και γεύση, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συνεκτικότητα του καρπού της και τα υψηλά ποσοστά διατηρησιμότητάς του, καθώς δεν χρειάζεται να συγκομίζεται άγουρη.
 
«Εύκολη» στην καλλιέργεια
 
Ο επαγγελματίας παραγωγός τομάτας επωφελείται επίσης από τις ιδιαίτερα χαμηλές καλλιεργητικές απαιτήσεις της Kabrera, συγκομίζοντας παρόλα αυτά υψηλής ποιότητας καρπούς. Αυτό οφείλεται στο πολύ καλό ριζικό της σύστημα το όποιο έχει ελάχιστες
απαιτήσεις για τη θρέψη του.
 
Παράλληλα, καθώς πρόκειται για ένα αραιόφυλλο φυτό, η καλλιέργεια της Kabrera μπορεί να γίνεται και μέσα στο χειμώνα χωρίς προβλήματα από ασθένειες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δένει εύκολα και στις καλοκαιρινές και στις χειμερινές φυτεύσεις.
 
Το πρόγραμμα ανάπτυξης
 
Η τομάτα Kabrera αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός τετραετούς προγράμματος από την AGRIS και τον γαλλικό οίκο HM Clause στους σύγχρονους πειραματικούς σταθμούς της εταιρείας στην Ιεράπετρα, στην Κυπαρισσία και στο Κλειδί Ημαθίας. Το ερευνητικό πρόγραμμα εξελίχθηκε με γνώμονα τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας, καθώς και τις καλλιεργητικές πρακτικές και ανάγκες των παραγωγών, των εμπόρων και των καταναλωτών.
 
Οι παραγωγοί της τομάτας Kabrera μπορούν για συμβουλές και περαιτέρω πληροφορίες να απευθυνθύνονται στον γεωπόνο της AGRIS της περιοχής τους.
 
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

Τομάτα Kabrera: Παραγωγή Α’ κατηγορίας με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Παραγωγές κατηγορίας Α’ με καρπούς με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Ζητείται εργατικό προσωπικό από την AGRIS A.E

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Kabrera: Η τομάτα του Ιεραπετρίτη παραγωγού

O Αποστόλης Γαλαύτης, Γεωπόνος και Σύμβουλος Πωλήσεων της Agris, στον Ηχώ 99,8

Ζητείται προσωπικό από την AGRIS A.E

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Κ. Βαβαλής, Διευθυντής Πωλήσεων της Agris, στον Ηχώ 99,8 για την Kabrera

Η πρόταση της AGRIS για μια αποδοτική καλλιέργεια στην τομάτα

Τομάτα Kabrera: Καλλιέργεια με σοδειές υψηλών προδιαγραφών

Η τομάτα Kabrera αποτελεί τη νέα επιλογή των επαγγελματιών παραγωγών τομάτας από όλη τη χώρα

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.