Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Στο εδώλιο τέσσερις γιατροί για το θάνατο 4χρονου παιδιού

#
13.06.2019 12:57

Στάση εργασίας, με αφορμή τη δίκη εξήγγειλε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ

 
Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου προκηρύσσει στάση εργασίας 11.00-13.00 για τις 18 Ιουνίου 2019 ημέρα του Εφετείου της δίκης για το θάνατο ενός 4χρονου παιδιού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου πριν από 5 χρόνια. 
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
 
"Τέσσερις γιατροί είχαν παραπεμφθεί πρωτόδικα και τελικά μία γιατρός καταδικάστηκε. Αυτή που πάλεψε περισσότερο από όλους για να σώσει το παιδί. Η ιατροδικαστική έκθεση γνωματεύει το θάνατο ως ανεξηγητο. Παραταυτα, μετά από μία δίκη γεματη ιατρικές ανακρίβειες, προσβολές στην ιατρική μας και αυθαίρετες εικασίες η εισαγγελέας πρότεινε -χωρίς να βασίζεται σε κάποια πραγματογνωμοσύνη - και το δικαστήριο υιοθέτησε την άποψη ότι το παιδί πέθανε από αφυδάτωση μέσα στο νοσοκομείο ενώ λάμβανε ενδοφλέβια υγρά! 
Στο Εφετειο ξαναδικαζονται και οι τεσσερις γιατροι. Θυμίζουμε ότι μετά από 7 χρόνια ενός εξοντωτικού δικαστικού μαραθωνίου για το θάνατο από αλκοόλ της Στέλας Ακουμιανάκη και παρά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση όλοι οι γιατροί αθωώθηκαν. Θελουμε να πιστεύουμε ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την ίδια εξέλιξη.
 
Ως νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούμε πλέον να δουλεύουμε κάτω από την “απειλή” μιας δικαιοσύνης που πρωτόδικα τουλάχιστον δίνει προέχουσα σημασία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στην «αδηφάγα» κοινή γνώμη. Πιστεύουμε ότι αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να παραπέμπονται εξαρχής στα δικαστήρια. Γι αυτό το λόγο πάγιο αίτημα μας είναι η θεσμοθέτηση οργάνου προδικαστικού ελέγχου που θα κρίνει ποιες υποθέσεις πρέπει να φτάνουν στο ακροατήριο και θα αποτελείται από δικαστικούς και γιατρούς πιστοποιημένους πραγματογνώμονες. 
 
Σημαντική επίσης είναι η ασφαλιστική κάλυψη από το κράτος του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων και όσων συμμετέχουν σε διακομιδές για θέματα αστικής ευθύνης και αποζημιώσεων. Θεωρούμε ότι οι αλεπάλληλες δικαστικές παραπομπές και πρωτόδικης καταδίκες γιατρών τα τελευταία χρόνια οδηγούν στην ποινικοποίηση της Ιατρικής πράξης και στην άσκηση αμυντικής ιατρικής που κάνει κακό στον ασθενή και επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Στο Ρέθυμνο, μέσω αυτών των διαδικασιών απαξιώνεται συνεχώς το νοσοκομείο μας, το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας".
 
 
cretalive.gr 
-->

Σχετικά άρθρα

Ρέθυμνο: Δεκάδες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες, όλη τη νύχτα

Επί ποδός όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε αγροτική περιοχή έξω από το Άνω Μέρος Αμαρίου

Ρέθυμνο: Επιχείρηση διάσωσης για τραυματισμένη γυναίκα

Κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ρέθυμνο – Αντιδήμαρχος… ετών 82 στα Ανώγεια

Η πρώτη επιλογή του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την θέση του πρώτου Αντιδημάρχου, ήταν ο Λευτέρης Μανουράς. Ο Λευτέρης Μανουράς αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου και η θητεία του θα είναι ενός έτους

Ρέθυμνο: Τον βρήκε νεκρό η σύζυγός του

Τον θάνατο μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρήκε ένας Γερμανός τουρίστας, 60 ετών, στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου

Φυλακές Νεάπολης: Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος - Ελεύθεροι και οι τρεις

Ο 54χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή

Απολογείται ο δικηγόρος για τη μεταφορά των ναρκωτικών στις φυλακές Νεάπολης

Ο ίδιος αναφέρει πως δεν ήξερε τι υπήρχε μέσα στην τσάντα

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.