Ιεράπετρα

Το ΠΑΜΕ για το ατύχημα του εργαζόμενου στην Καθαριότητα

#
12.01.2019 11:56

Ένα νέο εργατικό ατύχημα, σε συνάδελφο εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Ιεράπετρας, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων, στους Δήμους

 
 Ο συνάδελφος- συνοδός του απορριμματοφόρου πήγε στην πίσω πλευρά του οχήματος για να δει αν το press container ήταν άδειο, όμως το ΣΜΑ εδώ και μήνες δεν είχε καθόλου φωτισμό, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να πέσει από μεγάλο ύψος και να σπάσει τον αγκώνα του, φέροντας και κατάγματα στα πλευρά και την λεκάνη.
 
Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι για την αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων, εκτός βέβαια από την έγκαιρη παροχή των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, θα πρέπει να ικανοποιούνται και άλλοι παράμετροι. Ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση στόλος οχημάτων, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμμάτων, οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
 
Τεράστια είναι η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, που έχοντας αποδεχτεί τις επιταγές της κυβέρνησης για την ολοένα αυξανόμενη υποχρηματοδότηση των Δήμων, συντηρεί την επικίνδυνη για τη ζωή και την ακεραιότητα πραγματικότητα που βιώνουν οι συνάδελφοι του δήμου. Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση επιβαρύνει η  άρνηση της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς και η πρόσληψη προσωπικού μέσω των ανταποδοτικών τελών, δηλαδή από την τσέπη των πολιτών, χωρίς να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για τους μισθούς.
 
Αυτά είναι που ζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και σε αυτά υπακούν και οι Δημοτικές αρχές, αδιαφορώντας για τις περαιτέρω συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων. Απαξιώνουν σιγά- σιγά τις υπηρεσίες όπως το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα κά., φέρνοντας τον ιδιώτη ένα βήμα πιο κοντά μας, είτε παραχωρώντας μέρη αυτών, είτε ολόκληρη την υπηρεσία,  όπως συμβαίνει χρόνια τώρα σε άλλους δήμους πανελλαδικά ή ακόμα πιο κοντά σε ‘μας, όπως στο Δήμο Χερσονήσου. Η μόνη τους έγνοια είναι να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τον ιδιώτη.
 
Συνάδελφοι, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε σχετικά με την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα στο χώρο εργασίας. Καλούμε τους συναδέλφους να απαιτήσουν να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας. Τη λύση των προβλημάτων θα φέρει η κινητοποίηση των εργαζομένων. Η υγεία και η ασφάλεια κατά την εργασία μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης, και στα τσιράκια της.
 
Απαιτούμε:
 
Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες.
 
Ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Να μην κινείται κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών σύμφωνα με τους κανονισμούς.
 
Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν την λειτουργία υπηρεσιών, αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.
 
Διασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού για κάθε εργασία με πλήρη συστήματα ασφαλείας.
 
ΠΑΜΕ
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
-->

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας σε όσους βοήθησαν με το σχολικό έτος 2018-19

Γενική παραδοχή είναι ότι εκπαίδευση αποτελεί στην ουσία και στην πράξη μια από της βασικότερες λειτουργία της κοινωνίας

Μεταφέρθηκαν τα γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην Ιεράπετρα

Η πρόεδρος Ιωάννα Μελάκη στον Ηχώ 99,8 για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συγχαρητήρια στους μαθητές που αρίστευσαν στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας που αρίστευσαν κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις περιόδου Μαΐου- Ιουνίου 2019

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κλαίρη Ψυλλινάκη συναντά συλλόγους και φορείς

Στο πλαίσιο της περιοδείας της εν όψει εθνικών εκλογών

Καταδικαστέα η βία στην Ιεράπετρα – Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό της σύριγγας στον Άγιο Νικόλαο

Η Μαρία Σπινθούρη διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου για τα περιστατικά σε Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου

Μέχρι τις 28 Ιουνίου οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν ή να μετεγγραφούν για το νέο σχολικό έτος 2019-2020

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.