Ιεράπετρα

Χ. Χατζημαρκάκη: Ο Α. Πανταζής «χρησιμοποίησε» τη θέση του για να κάνει πολιτική

#
11.10.2018 11:35

Δεν πρέπει να καλλιεργείται ένα κλίμα μη συνοχής στην ομάδα μας

Ως ομάδα δεν είδαμε ποτέ την παραίτηση του κ. Αργύρη Πανταζή από τη θέση του αντιδημάρχου δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μεταφέροντας την προσωπική της άποψη για τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Αργύρη Πανταζή στον Ηχώ 99,8 περί συνοχής στη δημοτική ομάδα ΄΄Ιεράπετρα νέα πορεία΄΄. Η αλήθεια, προσθέτει,  είναι ότι κάποιοι  έχουν διαχωρίσει  τη θέση τους σε κάποια θέματα αλλά  δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Μόνο ο κ. Πανταζής το έπραξε.  Θέλει να φαίνεται ότι ο ίδιος παραιτήθηκε ή ότι έτσι κι αλλιώς θα έφευγε. Κάτι τέτοιο ως ομάδα δεν είδαμε. Έμεινε στη θέση του αντιδημάρχου ενώ γνώριζε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Δεν μπορεί κανείς να δεχθεί ότι το αποφάσισε σε δυο ημέρες. Έμεινε στη θέση του αντιδημάρχου και έκανε πολιτική από τη θέση του αντιδημάρχου. Γνώριζε ότι ο Δήμαρχος θα έπαιρνε πάνω του τα χωριά γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα. Παραίτηση του κ. Πανταζή  από τη θέση του αντιδημάρχου, ως ομάδα, δεν είδαμε. Δεν ικανοποιεί η άποψή  του  οτι είχε υποχρεώσεις  από τις αρμοδιότητες του ως πρόεδρος στις επιτροπές τουρισμού και αγροτικών θεμάτων. Μπορούσε να παραμείνει στις θέσεις αυτές , όπως άλλωστε του πρότεινε ο Δήμαρχος  και να είχε  παραιτηθεί νωρίτερα από τη θέση του αντιδημάρχου. Συνεχώς και ο ίδιος επικαλούνταν το ΄΄εγώ΄΄ και όχι το ΄΄εμείς΄΄. Δεν πρέπει να καλλιεργείται ένα κλίμα μη συνοχής στην ομάδα μας. Μπορεί κάποιοι να εκφράζουν διαφωνίες και λόγω και των εκλογών  κάποιοι να θελήσουν να απομακρυνθούν. Όμως τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τόσο αυτά, τον ενδιαφέρει  το έργο που γίνεται στο δήμο μας, σχολίασε η κα Χατζημαρκάκη.
 
-Τα δυο δελτία τύπου για το ίδιο έργο
 
Απάντησε στη συνέχεια στο ερώτημα εάν σημαίνει κάτι στη συνοχή της ομάδας το ότι εστάλησαν δυο διαφορετικά δελτία τύπου σχετικά με την πορεία του έργου  επείγουσες εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας. Και πιο συγκεκριμένα ένα δελτίο από το γραφείο τύπου του δήμου  σχετικά με  την επίσκεψη του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Μάνου Λουτσέτη και ένα άλλο το οποίο στάλθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και υπογράφεται από τον πρόεδρο Αντώνη Πετρά. Λέγοντας η κα Χατζημαρκάκη  ότι το Δ.Λ.Τ. είναι ένα νομικό πρόσωπο του δήμου που συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του δήμου. Δεν έχει δική του τεχνική υπηρεσία  ή άλλο προσωπικό. Οι υπηρεσίες του δήμου το στηρίζουν. Δεν είναι ανεξάρτητο. Δεν βγάζει ο καθένας ένα δελτίο τύπου όπως αυτός θέλει. Όσον αφορά τα δελτία τύπου όποιος αντιδήμαρχος  θεωρεί ότι έχει να αναδείξει ένα θέμα συντάσσει ένα δελτίο  τύπου ή σε συνεργασία με το γραφείο τύπου του Δημάρχου και στέλνεται στα μέσα ενημέρωσης. Βέβαια ο καθένας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, έχει τις απόψεις του και μπορεί να γράφει ότι θέλει. Ως ομάδα όμως ακολουθούμε τη διαδικασία που προανέφερα. Ποτέ δεν έχει αρνηθεί το γραφείο τύπου ή ο Δήμαρχος σε κάποιον από εμάς να αναδείξει ένα  θέμα που θεωρεί ότι πρέπει να γνωστοποιηθεί προς τα έξω. Το έργο στο αλιευτικό καταφύγιο είναι ένα έργο που ολοκληρώνεται από την τεχνική υπηρεσία , το τμήμα προμηθειών και η οικονομική υπηρεσία είχαν κάνει τη διαδικασία που έπρεπε και ούτε αυτοί κλήθηκαν να παραβρεθούν κατά την επίσκεψη του αντιδημάρχου ή και να συμμετέχουν στο κάδρο της φωτογραφίας. Ο κ. Πετράς έχει διαχωρίσει τη θέση του, είπε κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα δεν έχουμε δει κάποια άλλη εξέλιξη πέρα από αυτό,  πχ παραίτηση ή ανεξαρτητοποίηση όπως έκανε ο κ. Πανταζής. Συνεχίζει ο κ. Πετράς ως πρόεδρος στο Δ.Λ.Τ. και γίνεται έργο που στηρίζεται από τις υπηρεσίες του δήμου.
 
-Με 70 άτομα στελεχώθηκαν οι υπηρεσίες του δήμου μέσω της κοινωφελούς εργασίας
 
Με 70 άτομα προσωπικό ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας μέσω του προγράμματος του κοινωφελούς εργασίας. Είναι σημαντικό αυτό από τη στιγμή που δεν μπορούν οι δήμοι να προχωρήσουν σε προσλήψεις . Το θετικό είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν εργαστεί στο παρελθόν στο δήμο οπότε έχουν μια κάποια εμπειρία. Οι διαδικασίες και η επιλογή με βάση κάποια κριτήρια γίνονται από τον ΟΑΕΔ Οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα μόνιμων προσλήψεων.  Πρόκειται για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που θα εργαστούν σε αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες, κατέληξε η κα Χατζημαρκάκη. Ακολουθεί συνέντευξη κας Χατζημαρκάκη:
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

15 Ιουλίου - 26 Σεπτεμβρίου εκθέσεις εικαστικού ενδιαφέροντος στην Ιεράπετρα

Στα πλαίσια δράσεων για τη πραγματοποίηση του τέταρτου φεστιβάλ τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας

M. Λουτσέτης: Προκηρύχτηκε η θέση Διευθυντή στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Θα διαμορφωθούν χώροι για τα μαθήματα μουσικής εκπαίδευσης στο νεοϊδρυθέν Μουσικό Σχολείο στο Καβούσι

Πέφτει η αυλαία σήμερα για την θεατρική παράσταση «Ο Ζητιάνος» από το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

Η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας, Σοφία Κονταξάκη, στον Ηχώ 99,8

Ιεράπετρα: Στο σκαμνί γυμναστής για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Σήμερα η δίκη του γυμναστή που φέρεται να βίαζε την ανήλικη αθλήτριά του στην Ιεράπετρα

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Ιεράπετρας

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ

Κλαίρη Ψυλλινάκη: Γιατί κατεβαίνω στις εθνικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ

Η υποψήφια Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στον νομό Λασιθίου, στον Ηχώ 99,8

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.