Σητεία

«Ανάσα» για τη Σητεία ο νέος ΧΥΤΑ

#
13.06.2018 19:36

Ένα έργο υποδομής που θα αποτελέσει «ανάσα» για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας βρίσκεται στα «σκαριά»

Με το ποσό του 1.400.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το έργο κατασκευής νέου κυττάρου ΧΥΤΑ στη Σητεία, το οποίο και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και τον Δήμου Σητείας.
 
Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου κυττάρου, με πρόσθετη και μάλιστα αυξημένη περιβαλλοντική θωράκιση μέσα από εξειδικευμένες εργασίες, όπως είναι η κατασκευή μονάδας αντίστροφης όσμωσης των στραγγιδίων, ιδιαίτερη περίφραξη που θα προφυλάσσει από την απομάκρυνση των απορριμμάτων, καθώς και άλλων συνοδών περιβαλλοντικών εργασιών που αναβαθμίζουν αισθητά ολόκληρη την περιοχή.
 
 
 
Δήλωση Δημάρχου Σητείας Θεόδωρου Πατεράκη
 
Με το νέο αυτό κύτταρο, λύνουμε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Σητείας τουλάχιστον για τα δυο επόμενα χρόνια, περίοδο κατά την οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εντάξει την κατασκευή νέας μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στη Σητεία.
 
Αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας περιβαλλοντικά και λειτουργικά, ενώ βελτιώνουμε κατά πολύ όλη τη διαδικασία διαχείρισης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη συμμετοχή του σε αυτό το έργο, ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο για τον τόπο μας, όπως επίσης και τους συνεργάτες μας στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την συνεργασία μας.
 
 
 
Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη
 
Ένα ακόμα σημαντικό έργο που μας βοηθάει να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης. Στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης προσπαθούμε μέσα από αγαστές συνεργασίες με τους συναρμόδιους φορείς, να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας και να συμβαδίσουμε μαζί με την Ε.Ε. στα νέα δεδομένα, τις νόρμες και τις οδηγίες.
 
Να γίνουμε τόπος πιο φιλικός προς το περιβάλλον, πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες. Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του, όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, όπως επίσης και τον Δήμαρχο Σητείας Θόδωρο Πατεράκη για την άριστη συνεργασία μας.
 
 
neakriti.gr
 
 
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

Νέα αυτοκτονία συγκλονίζει την Κρήτη - Νεκρός ένας άντρας στη Σητεία

Νέο περιστατικό αυτοκτονίας καταγράφεται στην Κρήτη

Φόνος Καλαντζάκη: Γενετίστρια θα αποφανθεί για τον πατέρα του παιδιού της 39χρονης

Εξέταση DNA με απόφαση του Πρωτοδικείου Λασιθίου

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο Σητείας

Τον Δήμαρχο Σητείας κ. Θεόδωρο Πατεράκη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Σητείας

Mε τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Σητείας κ. Δημήτρη Βερίγο συναντήθηκε την Πέμπτη 06.05.2019 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Ιερά πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Καλλιόπης της Ιεράς Μονής Καψά στη θέση «Μαρουλάς»

Τo Σάββατο 8 Ιουνίου

Νέες συζητήσεις για την αξιοποίηση των 2.700 στρεμμάτων στη Σητεία

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η επένδυση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα χωρητικότητας 85 τουριστικών σκαφών και δύο οικιστικές περιοχές

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.