Κρήτη

Συνέχεια στη δίκη για τη Στέλλα με κινητοποίηση των γιατρών

#
13.06.2018 11:21

Με τις καταθέσεις μαρτύρων

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση του θανάτου τη Στέλλας Ακουμιανάκη, της ανήλικης που «έφυγε» στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου το Μεγάλο Σάββατο του 2011 όπου και είχε μεταφερθεί με οξεία μέθη.
 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται δύο γιατροί, ειδικευόμενοι τότε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς και ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό της αδικοχαμένης κοπέλας.
 
Η δίκη των δύο γιατρών επικεντρώνεται στο εάν ιατρική αμέλεια ήταν η αιτία που προκάλεσε το εγκεφαλικό οίδημα στην ανήλικη, συνεπεία του οποίου επήλθαν ραγδαίες και αναπόδραστες επιπλοκές στην κατάσταση της υγείας της με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος.
 
Στη διαδικασία της περασμένηςη Δευτέρας μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές επέμειναν ότι το προσωπικό του νοσοκομείο τις μοιραίες εκείνες ώρες ακολούθησε κατά γράμμα και αυστηρά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση περιστατικών σαν εκείνο της Στέλλας Ακουμιανάκη.
 
Στο μεταξύ, η δίκη συνεχίζεται με τους γιατρούς της Δυτικής Κρήτης να βρίσκονται σε κινητοποίηση τασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους που δικάζονται.
 
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι, ενώ πολλοί θα είναι εκείνοι οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο προς υπεράσπιση των διωκόμενων συναδέλφων τους.
 
Μάλιστα σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής:
 
«Οι συνάδελφοι καταδικάστηκαν από το δικαστήριο πρωτόδικα και ο θάνατος αποδόθηκε σε υπερβολική χορήγηση υγρών που προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε ως αιτία θανάτου την τοξικότητα και το εγκεφαλικό οίδημα από το αλκοόλ, παρά τα υψηλά επίπεδα αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα του κοριτσιού.
 
Θεωρούμε ότι οι αλλεπάλληλες δικαστικές παραπομπές και καταδίκες γιατρών τα τελευταία χρόνια, η ποινικοποίηση της Ιατρικής πράξης και της επιπλοκής της, είναι φαινόμενα που οδηγούν το γιατρό σε άσκηση αμυντικής ιατρικής. Ο φόβος στην άσκηση της ιατρικής κάνει κακό στον ασθενή και επιβαρύνει το σύστημα υγείας».
 
 
cretapost.gr
-->

Σχετικά άρθρα

Υδρογονάνθρακες: Οι έρευνες της Κρήτης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Την Πέμπτη οι υπογραφές με Total - ExxonMobil - ΕΛ.ΠΕ

Ο Ραβέλ και η Μυρτώ, οι πρώτοι σκύλοι - Μουσειοπαιδαγωγοί στην Ελλάδα!

Ο Ραβέλ και η Μυρτώ δύο γλυκύτατα λαμπραντόρ συμμετέχουν στο SummerCamp του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει νέες προτάσεις που θωρακίζουν την Γεωργία απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Ξεκίνησε στην Κρήτη το 2ο Διεθνές Συνέδριο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του έργου LIFE «ADAPT2CLIMA»

Πέντε χασισοφυτείες εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε σήμερα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν πέντε φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά εκατό δεκαοχτώ (118) δενδρύλλια κάνναβης

Τα βήματα για την ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Απαντήσεις από τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Γουλιδάκη, Οικονομολόγο

Από τα Σφακιά στη Γαύδο ο 33χρονος Κρητικός για καλό σκοπό

Με κοινωνικό μήνυμα η προσπάθεια του 33χρονου

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.